Χάρης: Υπονομεύει την σταθερότητα και την ασφάλεια η Τουρκία

Δήλωση Αναπληρωτή Προέδρου κ. Χάρη Γεωργιάδη μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών

Σκοπός της σημερνής συνεδρίας της Επιτροπής Εξωτερικών ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός κυβέρνησης και Βουλής σε σχέση με την εξοπλιστική αναβάθμιση της Τουρκίας αναφέρει σε δήλωση του ο Αν. Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι είναι μια χώρα που υπονομεύει την σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή και χωρίς να τρέφουμε ψευδαισθήσεις θα πρέπει μέσα από τις επαφές μας με κοινοβούλια τρίτων χωρών, να δυσκολέψουμε έτσι θα το έθετα, την προσπάθεια της Τουρκίας να μετατραπεί σε ηγεμονική δύναμη βασιζόμενη κατά κύριο λόγο στη στρατιωτική της ισχύ.

Αυτούσια η δήλωση: 

Σκοπός της σημερνής συνεδρίας της Επιτροπής Εξωτερικών ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός κυβέρνησης και Βουλής σε σχέση με την εξοπλιστική αναβάθμιση της Τουρκίας και ειδικότερα τις συνεργασίες της Τουρκίας με άλλες χώρες και πως μέσα από την κοινοβουλευτική διπλωματία καταδεικνύουμε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα αναθεωρητική και επιθετική.

Είναι μια χώρα που υπονομεύει την σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή και χωρίς να τρέφουμε ψευδαισθήσεις θα πρέπει μέσα από τις επαφές μας με κοινοβούλια τρίτων χωρών, να δυσκολέψουμε έτσι θα το έθετα, την προσπάθεια της Τουρκίας να μετατραπεί σε ηγεμονική δύναμη βασιζόμενη κατά κύριο λόγο στη στρατιωτική της ισχύ.

 
27710