Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε στη Λάρνακα η νέα σχολική χρονιά

Χωρίς προβλήματα και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα, ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά στα 5 Γυμνάσια, τα 4 Λύκεια και τις 2 Τεχνικές Σχολές, της Λάρνακας.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πέτρος Χρυσοστόμου, Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας «φέτος διανύουμε την τρίτη σχολική χρονιά της πανδημίας του κορωνοϊού και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των μαθητών και των καθηγητών, ενώ ταυτόχρονα τηρούνται τα πρωτόκολλα που εκδόθηκαν από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας».
 
Πρόσθεσε πως «τόσο στα Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικές Σχολές αλλά και τα Δημοτικά σχολεία, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες όσον αφορά την τοποθέτηση μονών θρανίων για τους μαθητές, ενώ όλα τα εκπαιδευτήρια της Λάρνακας έχουν εξοπλιστεί με τα απαραίτητα αντισηπτικά και είδη καθαρισμού. Οι μαθητές για να εισέλθουν στα σχολεία πρέπει να επιδείξουν τα SafePass τους, ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα χρειάζεται να υποβάλλονται σε rapid test κάθε 72 ώρες".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως «έξω από τα Γυμνάσια και Λύκεια που άνοιξαν σήμερα θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί για να ελέγχουν τόσο τα SafePass όσο και τα rapid test που θα παρουσιάζουν οι μαθητές. Σήμερα, πρώτη μέρα στα σχολεία, οι μαθητές και μαθήτριες θα ταξινομηθούν σε τμήματα, θα πάρουν τα απαραίτητα βιβλία και το πρόγραμμα των μαθημάτων, ενώ θα γνωρίσουν νέους συμμαθητές, αλλά και τους καθηγητές τους, με τους οποίους θα περάσουν τη νέα σχολική χρονιά».
 
Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «μέχρι τις 8 το πρωί δεν παρατηρήθηκαν ή σημειώθηκαν κάποια παρατράγουδα σε σχολεία της Λάρνακας. Χθες είχα επικοινωνία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας για να διατεθεί έξτρα περιπολία αστυνομικών στα σχολεία της πόλης ενώ και η Σχολική Εφορεία ήρθε σε επαφή με ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας με την οποία συνεργάζεται, ζητώντας να γίνονται περισσότερες περιπολίες ανδρών της τα βράδια, στα εκπαιδευτήρια για αποφυγή οποιονδήποτε επεισοδίων».

Ανέφερε ακόμα ότι "από αύριο στα σχολεία θα υπάρχουν κινητές μονάδες για να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στους μαθητές ηλικίας από 12 μέχρι 17 ετών".

(ΚΥΠΕ)

 
27508