Χρύσης: Δώστε δύναμη στο ΔΗΚΟ για να επιβάλλουμε την κάθαρση

"Δώστε δύναμη στο ΔΗΚΟ για να επιβάλλουμε τον έλεγχο, τη διαφάνεια και την κάθαρση που ζητά η κοινωνία"

Έκκληση στον κόσμο να δώσει δύναμη στο ΔΗΚΟ για να επιβάλλουμε τον έλεγχο, τη διαφάνεια και την κάθαρση που ζητά η κοινωνία, απεύθυνε σε δήλωση του ο υποψήφιος Βουλευτής του ΔΗΚΟ στην Λευκωσία, Χρύσης Παντελίδης.

Αυτούσια η δήλωση του:

Είναι πλέον φανερό ότι η ευνοιοκρατία, η διαφθορά και τα σκάνδαλα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ δεν έχουν τέλος. Στην κατάρρευση του Συνεργατισμού, στην εκπροσώπηση της RyanAir, στις χρηματοδοτήσεις της Focus, στη συμφωνία με την Altamira, στα δωρεάν ταξίδια του προέδρου Αναστασιάδη στις Σεϋχέλλες, και στα χιλιάδες παράνομα χρυσά διαβατήρια, προστίθεται πλέον και η πλαστογραφία απολυτηρίου και πτυχίου από έναν Προεδρικό Επίτροπο, στενό συνεργάτη του Προέδρου Αναστασιάδη.

Πριν μόλις λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ισχυριζόταν πως στη διακυβέρνησή του «υπάρχει αξιοκρατία». Άραγε, τι έχει να δηλώσει σήμερα; Το γεγονός ότι ο κ. Γιαννάκη δεν αποπέμφθηκε μόλις άρχισε η διερεύνηση και προέκυψαν τα στοιχεία, αλλά παραιτήθηκε μόνο μετά από τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου, αλλά και οι αστείες αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου, απλώς επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι διαπιστώνουν:

Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ είναι μια διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη διακυβέρνηση.

Γι’ αυτό αρνείται τι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Γι’ αυτό εμποδίζει την πρόσβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε έγγραφα και στοιχεία. Γι’ αυτό απορρίπτει τη δημιουργία μιας πραγματικά Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς. Γι’ αυτό διαφωνεί με τον ετήσιο έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων και κυβερνητικών αξιωματούχων από ανεξάρτητους ελεγκτές.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά τη στήριξη των πολιτών για να αποκαταστήσουμε το χαμένο κύρος της πατρίδας μας.
Για να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια που μας στερούν τα σκάνδαλα και το βόλεμα των εκλεκτών της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ. Για να σταματήσουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Για να επιβάλλουμε τον έλεγχο, τη διαφάνεια και την κάθαρση που ζητά η κοινωνία.

 
25700