Χρύσης/ΔΗΚΟ: Η πρώτη ανάγνωση του ενδιάμεσου πορίσματος

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιφυλάσσεται να επανέλθει μετά την Πενταμερή της Γενεύης, όπως σημειώνει

Ο υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας και μέλος της γραμματείας του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης, μετά από μια πρώτη αναγνωση του ενδιάμεσου πορίσματος όπως αναφέρει, για τις πολιτογραφήσεις, διαφαίνεται. όπως υποστηρίζει, ότι η παρανομία ήταν συνήθης πρακτική για την κυβέρνηση ΔΗΣΥ.

>>>Αυτό είναι το ενδιάμεσο πόρισμα για τα διαβατήρια (ΑΥΤΟΥΣΙΟ)<<<

Όπως αναφέρει ο κ. Παντελίδης, αν και βρίσκεται στη Γενεύη, ο Γενικός Εισαγγελέας επέλεξε τη χτεσινή μέρα για να δημοσιοποιήσει το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής του μεγάλου σκανδάλου των παράνομων πολιτογραφήσεων. Αναπόφευκτα επομένως, είμαστε υποχρεωμένοι, σήμερα, να κάνουμε ένα πρώτο σχόλιο.

Την ίδια ώρα σημειώνει, μετά από μια πρώτη ανάγνωση λοιπόν του ενδιάμεσου πορίσματος:

«Διαπιστώνεται ότι η παρανομία εξελίχθηκε σε συνήθη πρακτική της κυβέρνησης ΔΗΣΥ και ότι η νομιμότητα τηρείτο μόνο σε εξαιρέσεις.

Εντοπίζονται βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης ΔΗΣΥ, αφού στο πόρισμα καταγράφονται αλλεπάλληλες παράνομες παρεμβάσεις υπουργών και του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, για εξυπηρέτηση μη-δικαιούχων.

Καταγράφονται πάμπολλες περιπτώσεις στις οποίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι υπουργοί της κυβέρνησης ΔΗΣΥ απέφυγαν να δηλώσουν τη σύγκρουση συμφέροντός τους.

Εγείρεται μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, όχι μόνο για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους Υπουργούς του που λάμβαναν τις αποφάσεις, αλλά και για τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό του που αξιολογούν το πόρισμα ενώ ήταν και μέλη του υπουργικού συμβουλίου όταν αυτό παρανομούσε».

Καταληκτικά, πραναφέρει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα επιφυλάσσεται να επανέλθει μετά την Πενταμερή της Γενεύης.

 
27783