Η ανάκληση διαβατηρίων ζημιώνει τον αγώνα για επανένωση

Τι λέει η «Αμμόχωστος για την Κύπρο»

Η απόφαση του Υπουργικού για αφαίρεση των διαβατηρίων από Τ/κ πολιτικούς «όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα, αλλά ζημιώνει τον αγώνα που δηλώνει ότι θέλει να δώσει ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση του για επανένωση της πατρίδας μας μέσω της ΔΔΟ» λέει η Πρωτοβουλία «Αμμόχωστος για την Κύπρο» και κάνει λόγο για «άκρατο λαϊκισμό».
 
Απευθύνει παράλληλα σειρά από ερωτήματα προς τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση, όπως πώς θα ωφελήσει η απόφαση αυτή τον αγώνα για επανένωση και πώς ακριβώς τιμωρούνται οι Τ/κ αξιωματούχοι στους οποίους έχουν αφαιρεθεί τα κυπριακά διαβατήρια. Διερωτάται, μεταξύ άλλων, πώς θα εκλάβει αυτή την κίνηση η διεθνής κοινότητα και πως η απόφαση αυτή συμπλέει με την προτροπή του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της λύσης.

Η Πρωτοβουλία καλεί τέλος τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση «όπως επιδείξουν τη σοβαρότητα που αρμόζει αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος και να αποφεύγουν ενέργειες που συμβάλουν στο να μη γίνεται πλέον πιστευτό το δικό μας αφήγημα, αλλά αυτό της τουρκικής πλευράς».
 
(ΚΥΠΕ)

 
27508