Η Ε. Λουκαϊδου θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας της Κύπρου στην ΕτΠ

Η Ε. Λουκαϊδου θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών

«Η Ελένη Λουκαΐδου (EPP), Αντιδήμαρχος Λευκωσίας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων Κύπρου, θα ηγηθεί της εθνικής αντιπροσωπείας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ)», ανακοίνωσε σήμερα η ΕτΠ.

Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι «ο Σταύρος Σταυρινίδης, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου, θα καταλάβει μια θέση στο εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών».

Τα υπόλοιπα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας είναι τα εξής: ο Νίκος Αναστασίου (PES), Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών· ο Άντρος Καραγιάννης (ανεξάρτητος), Δήμαρχος Δερύνειας· ο Λούης Κουμενίδης (EPP), Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Λευκάρων· και ο Σταύρος Σταυρινίδης (PES), Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου· και ο Χριστάκης Μελετιές (ανεξάρτητος), Κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθιάς. Σημειώνεται ότι με εξαίρεση τον κ. Μελετιέ, όλοι οι υπόλοιποι ήταν μέλη της ΕτΠ κατά την προηγούμενη θητεία της.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Τα μέλη της ΕτΠ επιλέγονται σύμφωνα με τους ισχύοντες εθνικούς κανόνες και ένα μέλος χάνει αυτόματα την έδρα του όταν παύσει η εντολή που του έχει ανατεθεί από το δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο του, σημειώνει η ΕτΠ. Η κυπριακή αντιπροσωπεία στην ΕτΠ απαρτίζεται από έξι τακτικά μέλη, επί συνόλου 329 που εκπροσωπούν τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Έξι αναπληρωματικά μέλη αντικαθιστούν τα τακτικά μέλη, όταν το κύριο έργο που επιτελούν —στις κοινότητές τους— δεν επιτρέπει τη συμμετοχή τους στις εργασίες της ΕτΠ ή όταν εξετάζονται ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας για τα αναπληρωματικά μέλη, σημειώνεται

«Η Κύπρος αποτελεί γέφυρα μεταξύ τριών ηπείρων και, ως εκ τούτου, η αντιπροσωπεία μας βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση για την επιτέλεση έργου όσον αφορά τη συνεργασία με τρίτες χώρες, τη μετανάστευση, την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή και την αλληλεγγύη, τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κλιματική αλλαγή είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για εμάς», ανέφερε σχετικά η Ελένη Λουκαΐδου.

Η ΕτΠ, ιδρύθηκε το 1994, είναι συμβουλευτικό όργανο των ευρωπαϊκών θεσμών και συγκεντρώνει εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των Κρατών Μελών.

)ΚΥΠΕ)

 
6334
Thumbnail

Σε σημερινή (19/2) του ανακοίνωση το Κ.Σ ΕΔΕΚ ανάφερε πως, η κάθαρση τόσο του ποδοσφαίρου όσο και όλων των πτυχών της δημόσιας ζωής είναι επιβεβλημένη. Είναι γι’ αυτό το λόγο, συνέχισε, που αποκαλύψαμε και καταθέσαμε στη Βουλή σωρεία σκανδάλων τα οποία στη συνέχεια με διάφορους τρόπους, δυστυχώς, συγκαλύφθηκαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε το σκάνδαλο των φαρμακευτικών υπηρεσιών, του ακτινοθεραπευτικού του νοσοκομείου Λεμεσού, των Κυπριακών Αερογραμμών, του Χρηματιστηρίου, της οικονομίας, του κλεισίματος του Συνεργατισμού καθώς και το ασυμβίβαστο του Νίκολσον, τόνισε.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

ad1mobile

Υπογράμμισε επίσης πως, «με λύπη διαπιστώνουμε ότι αυτοί που έχουν και την ευθύνη της εξιχνίασης αντί να επικεντρώνουν την προσοχή τους στην άμεση εξιχνίαση και κάθαρση των φαινομένων, σε πολλές περιπτώσεις στοχοποιούν αυτούς που τα αποκαλύπτουν».

Σε κάθε περίπτωση η πρόθεση για κάθαρση εκδηλώνεται με τα έργα και όχι με τα λόγια, καταλήγει η αναοίνωση.

,

ad1mobile
article 1