Η επιτάχυνση υλοποίησης κοινών έργων στη συνάντηση ΥΠΕΞ-Σούκρι

Τι ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ Αιγύπτου

Τη σημασία επιτάχυνσης της υλοποίησης των κοινών έργων τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο του Τριμερούς Μηχανισμού Συνεργασίας με την Ελλάδα, σε εφαρμογή αποφάσεων της τριμερούς συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία τον Οκτώβριο του 2020, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών σε διάφορους τομείς πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας, επεσήμαναν οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Αιγύπτου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών Αιγύπτου. 
 
Η συνάντηση του Κύπριου ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, Άχμεντ Χάφεζ στη γραπτή ανακοίνωσή του, τόνισε ότι οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών επεσήμαναν τη σημασία επιτάχυνσης της υλοποίησης των κοινών έργων τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο του Τριμερούς Μηχανισμού Συνεργασίας με την Ελλάδα, σε εφαρμογή της τριμερούς συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία τον Οκτώβριο του 2020, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών σε διάφορους τομείς πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας.

Στην ανακοίνωση, το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για τις άριστες και διαχρονικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών και του συντονισμού τους στα περιφερειακά ζητήματα.  
 
Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο Υπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ταχεία επικύρωση του Middle East Gas Forum.  
 
Τέλος, αναφέρεται ότι ο κ. Σάμεχ Σούκρι ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία για την υποστήριξή της στην ενίσχυση των σχέσεων της Αιγύπτου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.  
 
(ΚΥΠΕ/Νίκος Κάτσικας)

 
20261