«Η αποκατάσταση των δεσμών που ενώνουν τους Ε/κ και τους Τ/κ αποτελεί ζωτικό βήμα στον δρόμο που οδηγεί στη λύση»

Η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο χαιρετίζει την απόφαση που έλαβαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί για σταδιακή άρση των περιορισμών διακίνησης από τα σημεία διέλευσης.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η γαλλική Πρεσβεία αναφέρει πως "χαιρετίζουμε την απόφαση που λήφθηκε από τους Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί για έναρξη στις 8 Ιουνίου της διαδικασίας για επανάνοιγμα των σημείων διέλευσης".

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Προσθέτει πως η αποκατάσταση των δεσμών που ενώνουν τους Ε/κ και τους Τ/κ αποτελεί ζωτικό βήμα στον δρόμο που οδηγεί στη λύση.

(ΚΥΠΕ)
 

 
10929
Thumbnail

Επιτακτική είναι η ανάγκη έντονης κινητοποίησης μετά την καταδικαστέα απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, λέει το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωση του.

ad1mobile

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε με θλίψη και οργή την υλοποίηση των απειλών Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η σχετική απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας, καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη έντονης κινητοποίησης Κυβερνήσεων, Διεθνών Οργανισμών και πολιτών, προκειμένου να καταδικαστούν και εν τέλει ν’ ανατραπούν οι προκλητικές αποφάσεις της Τουρκίας.  

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Καλούμε εκ νέου τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να ενισχύσουν την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Δημοκρατικό Κόμμα για διαμαρτυρία και καταδίκη της ωμής αυτής πρόκλησης, υπογράφοντας το σχετικό ψήφισμα στον σύνδεσμο: http://tiny.cc/2wa3rz

ad2mobile

Ουδείς δικαιούται να διαγράψει την ιστορία, ουδείς δικαιούται να προσβάλλει την υπόσταση μνημείων πολιτιστικής και θρησκευτικής αξίας.

Η δύναμη της κοινωνίας των πολιτών είναι ισχυρή.  Η σύσσωμη αντίδραση μπορεί να στρέψει τη διεθνή κοινή γνώμη εναντίον της Τουρκίας, η οποία παραβιάζει συστηματικά και κατάφωρα τις διεθνείς υποχρεώσεις της και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
 

article 1