«Η Κυβέρνηση να αναθεωρήσει για άνοιγμα των σχολείων»

Τι αναφέρει το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας 

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας, καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση της για άνοιγμα των σχολείων και την περαιτέρω καθολική άρση των περιοριστικών μέτρων.
 
Σε ανακοίνωσή του, το Παρατηρητήριο εκφράζει ανησυχία γιατί μετά την πρώτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων και παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα έχουν μειωθεί σχεδόν στο ελάχιστο, αρκετοί συνάνθρωποι μας επιδεικνύουν επιπολαιότητα προς τη μη τήρηση των πρωτοκόλλων και κανόνων προσωπικής υγιεινής. Θεωρεί επίσης, ότι η επιμονή της Κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων, παρά τις διαφωνίες αρκετών ειδικών και ιδιαίτερα μετά την ανίχνευση νέων κρουσμάτων σε προσωπικό σχολικών μονάδων, θέτει σε κίνδυνο ότι κατάφερε να κτίσει με τόσο κόπο η κυπριακή κοινωνία, όσον αφορά στην επιτυχή αντιμετώπιση του COVID-19.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Οι ηλικιωμένοι έχουν κάνει τις δικές τους τεράστιες θυσίες μένοντας στο σπίτι, αδρανείς και μακριά από τα εγγόνια και τους φίλους τους. Η τεράστια δε πλειοψηφία, δεν είναι εξοικειωμένη με την τεχνολογία, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την ήδη πρωτόγνωρη κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν, αλλά και τον περιορισμό τους στο σπίτι. Επιπλέον, η κοινωνική τους απομόνωση μπορεί να τους δημιουργήσει διάφορα προβλήματα υγείας αλλά και να επιδεινώσει ήδη υφιστάμενα. Τέλος καλεί  την κοινωνία στο σύνολό της να σεβαστεί αυτή την ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα, με την αυστηρή τήρηση των συστάσεων και οδηγιών της Κυβέρνησης και των ειδικών, ώστε οι ηλικιωμένοι μας να μπορούν να αναπνεύσουν ελεύθερα χωρίς τον φόβο ότι θα νοσήσουν.

(ΚΥΠΕ)