Η Κύπρος τιμά το έπος του ’40 με παρελάσεις και δοξολογίες

Επίκεντρο των εορτασμών η Λευκωσία στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

Η Κύπρος τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με πανηγυρικές δοξολογίες σε ναούς και μαθητικές παρελάσεις σε δήμους και κοινότητες.

Πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου στη Λευκωσία, στις 10 το πρωί, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστα Χαμπιαούρη, και του Επιτετραμμένου της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο, Ιωάννη Μαλλικούρτη, καθώς επίσης, μελών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και άλλων επισήμων.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ <<<

Τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Δύναμης θα αποδίδουν τιμές στον χώρο μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στις 11 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας θα δεχθούν μπροστά από το οίκημα της ελληνικής πρεσβείας τον χαιρετισμό της παρέλασης, στην οποία θα πάρουν μέρος αντιπροσωπευτικά τμήματα παλαιών πολεμιστών, σπουδαστών Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητών σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, προσκόπων, σωματείων και οργανώσεων.     

Στις άλλες πόλεις, δήμους και κοινότητες θα παρευρεθούν στη δοξολογία και θα δεχθούν τον χαιρετισμό της παρέλασης εκπρόσωποι της κυβέρνησης.

 
27640