Η ΠΕΟ ζητά από την Υπ. Εργασίας έναρξη διαλόγου για το ΤΚΑ

Με στόχο την εξεύρεση δίκαιων και κοινωνικά ισορροπημένων λύσεων

Η ΠΕΟ καλεί την Υπουργό Εργασία, να συγκαλέσει άμεσα το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα για έναρξη του διαλόγου για το ζήτημα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με στόχο την εξεύρεση δίκαιων και κοινωνικά ισορροπημένων λύσεων.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι χθεσινές (6/7) "απόλυτες τοποθετήσεις" της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής για το συνταξιοδοτικό, τους υποχρεώνουν να τοποθετηθούμε αφού κατά τρόπο αδόκιμο, ανοίγει δημόσια συζήτηση.
 
Η ΠΕΟ ξεκαθαρίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποδέχεται ότι συντρέχουν λόγοι να τεθεί θέμα επέκτασης της συντάξιμης ηλικίας. Η ΠΕΟ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί κάτι τέτοιο.
 
Σε ό,τι αφορά τη μείωση 12% στις συντάξεις σε όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους, φαίνεται με βάση δηλώσεις που έγιναν η Υπουργός να απόρριψε κατηγορηματικά το καθολικά αίτημα των εργαζομένων για κατάργησή του, όπως αναφέρεται. Αυτές οι δηλώσεις την ώρα που έχει αποφασιστεί τριμερές διάλογος, προστίθεται, είναι προβληματικές και καθόλου εποικοδομητικές.
 
Η ΠΕΟ αναφέρει επίσης ότι η βιωσιμότητα του Τ.ΚΑ είναι σημαντική, ωστόσο δεν μπορεί η βιωσιμότητα να τίθεται κατά απόλυτο τρόπο πάνω από την ανάγκη για ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και να χαρακτηρίζεται από επαρκή και δίκαιη ανταποδοτικότητα.

ΚΥΠΕ

 
24608