Η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων την Δευτέρα (10/5)

Τι αφορούσαν οι τοποθετήσεις των κομμάτων την Δευτέρα (10/5)

Οι τοποθετήσεις των κομμάτων την Δευτέρα 10 Μαΐου αφορούσαν κατά κύριο λόγο τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και την ταλαιπωρία του κοινού για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ ώστε να εξασφαλίσουν το coronapass/safepass. Στις ατζέντες των κομμάτων ήταν και οι τοποθετήσεις σε σειρά συναντήσεων και επισκέψεων που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα. Η κατάληξη της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης της Άντρης Ελευθερίου, θέματα οικονομίας, Κυπριακού, δημοσκοπήσεων, είχαν επίσης μερίδιο στις τοποθετήσεις.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα με μέλη του ΔΣ του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, δήλωσε ότι χάρη στις θυσίες του κόσμου σήμερα ανοίγει ξανά στο σύνολο της η κυπριακή οικονομία και επανακτούμε την ελευθερία μας, προσθέτοντας ότι η μεγάλη εικόνα είναι μια επιτυχής διαχείριση της πανδημίας από την πολιτεία. Επίσης, σε επίσκεψη στην Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι στην Κύπρο για δεκαετίες ήταν γνωστή η ναυτιλία και στο άκουσμα της όλοι σκεφτόντουσαν τους Γερμανούς που διαχειρίζονταν τα πλοία και εγκαταστάθηκαν εδώ στη Λεμεσό, προσθέτοντας ότι «εκτιμούμε τη συμβολή τους» όμως πιο ουσιαστική είναι η παρουσία των Κύπριων ιδιοκτητών πλοίων που έχουν τα γραφεία τους στην Κύπρο και τα οφέλη στην κυπριακή οικονομία είναι πολλαπλάσια.
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος συναντήθηκε με το Τμήμα Νέων Εργαζομένων της ΕΔΟΝ για τα προβλήματα των νέων, δήλωσε ότι προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο για το θέμα του ονόματος «ΑΚΕΛ, Αριστερά, Νέες Δυνάμεις», κατέθεσε τη Δευτέρα το πρωί το κόμμα, ενώ σχολιάζοντας τον χειρισμό της πανδημίας, είπε ότι όταν παίρνεις αποφάσεις πρέπει να δημιουργείς τις υποδομές για να εφαρμοστούν και μίλησε για ευθύνες που πρέπει να αναληφθούν από τον Υπουργό Υγείας «και παρακάτω». Επιπρόσθετα, το ΑΚΕΛ αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι ο ΔΗΣΥ ψήφισε υπέρ των φαρμακευτικών κολοσσών και ενάντια στην υγεία των πολιτών.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είχε τη Δευτέρα εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο, Elke Merks-Schaapveld, με την οποία συζήτησαν την κατάσταση που δημιουργεί η παρατεταμένη πανδημία, τα περιοριστικά μέτρα, τα προβλήματα που υπάρχουν με το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου, συγκριτικά με άλλες χώρες, το Κυπριακό, στη σκιά των αποτελεσμάτων της Γενεύης. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Γηπέδων Futsal και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων και της ανεπαρκούς στήριξης τους. Επίσης, το ΔΗΚΟ, δια της συντονίστριας του Προεκλογικού Προγράμματος του ΔΗΚΟ για τις Βουλευτικές Εκλογές 2021 Αναστασίας Παπαδοπούλου, αναφέρει ότι η κακή διαχείριση της υγειονομικής και της οικονομικής κρίσης, έχει αποδομήσει το κράτος πρόνοιας, τόσο, ώστε να μην καλύπτει την αποστολή του.
 
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, σε δηλώσεις του για το Κυπριακό ανέφερε ότι τα όσα διαμηνύει ο βρετανικός παράγοντας και όσα δήλωσε ο ΓΓ για τετραγωνισμό του κύκλου επιβεβαιώνουν ότι η ΔΔΟ αποτελεί τη χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της πατρίδας μας. Επιπρόσθετα, η ΕΔΕΚ αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι η απίστευτη ταλαιπωρία του κοινού για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ ώστε να εξασφαλίσουν το coronapass/safepass είναι μία επιπλέον επιβεβαίωση του ότι αποτελεί ένα ακόμη λανθασμένο και αψυχολόγητο μέτρο
 
Η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει ότι ατέλειωτες ουρές ταλαιπωρίας και δυσφορίας δημιουργούνται τα τελευταία 24ωρα, με τους πολίτες να στοιβάζονται για ώρες μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες για να εξασφαλίσουν rapid test, προσθέτοντας ότι οι εικόνες που παρατηρούνται τις τελευταίες δύο μέρες στα σημεία όπου πραγματοποιούνται rapid test είναι ιδιαίτερα λυπηρές και ντροπιαστικές για το κράτος μας.
 
Το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι κανένα κράτος μέλος της ΕΕ δεν θα επιτρέψει τη λύση δύο κρατών, διατείνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την ενημέρωση που ο ίδιος έκανε στους Ευρωπαίους ηγέτες στην άτυπη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Πόρτο και διερωτάται από πού αντλεί συμπεράσματα ο ΠτΔ;. Επίσης, το Κίνημα Αλληλεγγύη, σε δελτίο Τύπου, καλεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Υπουργό κ. Γιολίτη, την κυβέρνηση και κάθε θεσμό, σε αυτή την εποχή της απαξίωσης των πολιτών, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βρει τους τρόπους ώστε η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της Άντρης Ελευθερίου να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.
 
Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφέρει ότι παταγώδης είναι  η αποτυχία της Κυβέρνησης στη διαχείριση αυτής της φάσης της πανδημίας και άτοπο το μέτρο για SafePass όταν αναμένεται η καθιέρωση του Ευρωπαϊκού Green Pass. Προσθέτει ότι το γεγονός ότι ο αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος  Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά και αρκετοί υποψήφιοι της κυβερνητικής παράταξης, τις τελευταίες μέρες εκφράζονται δημόσια με κριτικό τρόπο κατά των μέτρων της κυβέρνησης σε σχέση με την πανδημία είναι ενδεικτικό του μεγέθους της κυβερνητικής αποτυχίας.
 
Το ΕΛΑΜ αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή κάλεσε την Κυβέρνηση να αποσύρει το κορωνο - διαβατήριο (Coronapass), καθώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει, αφού θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, προσθέτοντας ότι λίγα 24ώρα μετά, οι τεράστιες ουρές που έχουν δημιουργηθεί για τη διενέργεια των rapid test, καθώς η τεράστια ταλαιπωρία που δημιουργεί σε χιλιάδες συμπολίτες μας, επιβεβαιώνουν πλήρως τις ανησυχίες του.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομάδας Πολιτών «Όχι στο Ασφαλτικό Κκόσιης – Αραδίππου», και επανέλαβε τη στήριξη της Δημοκρατικής Παράταξης στα δίκαια αιτήματα των επηρεαζόμενων κατοίκων της περιοχής για διαβίωση σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον.
 
Οι Ενεργοί Πολίτες - Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών αναφέρει ότι τις τελευταίες μέρες έχουν δεχθεί παράπονα από μέλη του κινήματος τους αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι δημοσκοπήσεις, προσθέτοντας ότι εταιρεία δημοσκοπήσεων επικοινώνησε με πολίτη μέλος τους και ενώ εξελισσόταν η δημοσκόπηση, μόλις ο πολίτης ανέφερε την πρόθεση του για τις επικείμενες εκλογές, τότε το άτομο του ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει συμπληρωθεί και τερμάτιζε την συνομιλία.

(ΚΥΠΕ)
 

 
24609