Η πρώτη αντίδραση ιδιοκτητών κέντρων στη Λάρνακα για τα νέα μέτρα

Πώς σχολιάζει τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο (24/9) στην Λάρνακα ο ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΜΑΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΥ

Λυπηρή εξέλιξη
χαρακτήρισε την λήψη νέων περιοριστικών μέτρων στην επαρχία Λάρνακας, από τα οποία επηρεάζονται κέντρα αναψυχής και χώροι εστίασης, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, σε δηλώσεις του στην Brief τονίζοντας πως «δεν ξέρω πραγματικά πως θα το αντιμετωπίσουμε, γιατί έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά προβλημάτων με τα οποία είναι αντιμέτωπα τα κέντρα αναψυχής και οι χώροι εστίασης εδώ και μήνες».

>>> Διαβάστε ακόμη: Τέλος τα πάρτι σε σπίτια στη Λάρνακα / Τι γίνεται με εστιατόρια <<<

Κληθείς από την ιστοσελίδα μας να σχολιάσει τα νέα περιοριστικά μέτρα ο κ. Λεβέντης είπε πως, «είναι πολύ λυπηρή εξέλιξη. Εκεί που αναμένουμε ότι τα μέτρα θα αλλάζουν και θα περιορίζονται στο ελάχιστον, αν όχι και να εξαλείφονται, δυστυχώς έχουμε οπισθοχώρηση». 

Την ίδια ώρα σημείωσε πως, «δεν ξέρω πόσο θα ωφελήσει αυτό για να είμαι ειλικρινής», αλλά σίγουρα, είπε, «είναι κάτι που μας λυπεί και δεν ξέρω πραγματικά πως θα το αντιμετωπίσουμε, γιατί έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά προβλημάτων με τα οποία είναι αντιμέτωπα τα κέντρα αναψυχής και οι χώροι εστίασης εδώ και μήνες».

«Δυστυχώς, πληρώνουμε όλοι τα λάθη άλλων», τόνισε αναφέροντας πως εδώ και μήνες ο Σύνδεσμος ζητά επιτακτικά από τους αρμοδίους την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των υποστατικών που επηρεάζονται από τα νέα μέτρα, ο ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ είπε πως αυτός είναι πολύ μεγάλος, χωρίς, ωστόσο, να είναι σε θέση να δώσει ακριβή αριθμό.

Πάντως, όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα μας, «τα κέντρα αναψυχής ήδη συστρατεύονται με τον ΠΑΣΙΚΑ και πρόσφατα είχαμε συνάντηση μαζί τους, κατά την διάρκεια της οποίας τονίστηκε η ανάγκη άρσης των περιορισμών». 

>>> Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τη Λάρνακα / Σε ισχύ από αύριο <<<

«Δυστυχώς, με αυτή την εξέλιξη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κέντρα αναψυχής στην Λάρνακα, αντί να επιλύονται, δυστυχώς, οξύνονται και δεν ξέρω, επαναλαμβάνω, πως θα αντιμετωπίσουμε και αυτή την νέα κατάσταση πραγμάτων. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει μείωση των κρουσμάτων και να αρθούν οι νέοι περιορισμοί στην Λάρνακα σύντομα», κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

Υπενθυμίζεται πως, βάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί, από αύριο και για περίοδο 15 ημερών τα κέντρα αναψυχής και οι χώροι εστίασης θα μπορούν να εξυπηρετούν μέχρι 75 άτομα σε κλειστούς χώρους και μέχρι 150 άτομα σε ανοικτούς χώρους.
 

Μάριος Αδάμου
 
18960
Thumbnail