Ηχητικά AL Jazeera - Επενδύσεις σε βρετανικό ποδόσφαιρο & Κύπρος

Νέα ντοκουμέντα από AL Jazeera - Οι επενδυτές σε ομάδες ποδοσφαίρου στη Βρετανία και τα διαβατήρια από Κύπρο

Νέα έρευνα με υπό κάλυψη δημοσιογράφους και αποκαλύψεις δημοσιεύει σήμερα (9/8) το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazzera το οποίο εμπλέκει και πάλι την Κύπρο και το επενδυτικό πρόγραμμα.

>>>Δείτε ακόμη: Δείτε το νέο βίντεο του Al Jazeera

Με 3 ηχητικά ντοκουμέντα αυτή τη φορά, εστιάζει στο πώς επενδυτές με ύποπτο παρελθόν που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο του βρετανικού ποδοσφαίρου και τις αγοραπωλησίες συλλόγων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό διαβατήριο από την Κύπρο μετά και τα νέα δεδομένα που έφερε το Brexit. 

>>> Οι εξελίξεις με το βίντεο του Al Jazeera <<<

Οι υπό κάλυψη δημοσιογράφοι του Al Jazzera συναντώνται με μεσάζοντες οι οποίοι τους διαβεβαιώνουν ότι έχουν τον τρόπο να τρέξουν τις διαδικασίες ούτως ώστε οι πελάτες τους να εμπλακούν στο βρετανικό ποδόσφαιρο αγοράζοντας συγκεκριμένη ομάδα, παρά το γεγονός ότι έχουν ύποπτο παρελθόν και καταδίκες στις χώρες τους. Στα πλαίσια αυτά εμπλέκεται και η Κύπρος αφού μέσω της χώρας μας θα εξασφάλιζε το απαραίτητο ευρωπαϊκό διαβατήριο ο δήθεν κινέζος επενδυτής. 

Η έρευνα αυτή ήταν η αφορμή για να ασχοληθεί το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων στην Κύπρο και να προκύψει το γνωστό βίντεο και ο σάλος που προκλήθηκε τον Οκτώβριο του 2020.  

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα στην Κύπρο που εμπλέκονται στα νέα ηχητικά είχαν ενημερωθεί για την δημοσιοποίηση του όπως και οι αρμόδιες κρατικές αρχές. 

Νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε ότι οποιαδήποτε μαρτυρία υπάρξει μέσω ενός νέου βίντεο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Jazeera και αφορά την Κύπρο θα τύχει της σωστής αξιολόγησης από τη Νομική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

Με όλες τις υποθέσεις αυτές, ανέφερε, η Αστυνομία υπό την καθοδήγηση της Νομική Υπηρεσίας ενεργεί μεθοδικά, προσεκτικά και χωρίς πολλές κουβέντες. Σίγουρα, πρόσθεσε, στην έκταση που θα υπάρξει οποιαδήποτε περαιτέρω μαρτυρία είτε με το βίντεο είτε με οποιαδήποτε άλλο τρόπο, αυτή θα τύχει της σωστής αξιολόγησης και από την Αστυνομία και από την Νομική Υπηρεσία.  

Θυμίζουμε ότι το πρώτο βίντεο του Al Jazzera δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2020 και προκάλεσε σάλο στην Κύπρο. Αποτέλεσμα ήταν να παραιτηθούν ο τότε Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης αλλά και ο πρώην Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάννης οι οποίοι ήταν εκ των πρωταγωνιστών του βίντεο. 

Ακούστε πιο κάτω τα 3 νέα ηχητικά του Al Jazzera:

 
27719