Ικανοποίηση Λονδίνου για τη θέση Λευκωσίας σε σχέση με το Brexit

Η Βρετανία εκτιμά τη θέση του Προέδρου Αναστασιάδη για το Brexit, δηλώνει ο Στίβεν Μπάρκλεϊ

Την εκτίμηση του για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για μια συμφωνία στο θέμα του Brexit, εξέφρασε ο Βρετανός Υπουργός Αρμόδιος για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ, ο οποίος διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η Βρετανία του θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

Κατά την εργασιακή του επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αργότερα με δηλώσεις του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο για τις πολύ δυνατές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Ανέφερε ότι ο Πρόεδρος έχει βαθιά κατανόηση του ζητήματος του Brexit και ασπάζεται την επιθυμία του Βρετανού Πρωθυπουργού για μια συμφωνία, η οποία θα είναι προς το συμφέρον τόσο της ΕΕ όσο και της Βρετανίας.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

«Εκτιμάται σίγουρα να έχουμε τη δέσμευση του Προέδρου σε αυτό το θέμα γιατί και οι δύο πλευρές επιθυμούν να έχουν μια συμφωνία και είναι για αυτό που εργαζόμαστε», είπε.

Τέλος, στην ερώτηση αν η Βρετανία θα αποχωρήσει την 31η Οκτωβρίου από την ΕΕ, ο κ. Μπάρκλεϊ ήταν ξεκάθαρος: «Ναι, θα αποχωρήσουμε».

 
25609