Α. Ιωσήφ: Ψηλό ποσοστό προσέλευσης τελειόφοιτων στα Λύκεια Πάφου

Τι λέει ο Συντονιστής Λυκειάρχης Α. Ιωσήφ

Tηρώντας τα μέτρα ασφαλείας επέστρεψαν στις αίθουσες διδασκαλίας τους οι μαθητές της Γ’ τάξης των Λυκείων της Επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον Συντονιστή Λυκειάρχη και Διευθυντή του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ στην Πάφο Ανδρέα Ιωσήφ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ιωσήφ ανέφερε πως με βάση το  πρόγραμμα και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας σήμερα και την Τετάρτη θα προσέλθουν στα σχολεία τους οι μισοί από τους εννιακόσιοι (900)  περίπου τελειόφοιτους των Λυκείων της Επαρχίας Πάφου,  ενώ οι υπόλοιποι θα μεταβούν την Πέμπτη και την Παρασκευή για να συνεχίσουν εναλλάξ και τις επόμενες εβδομάδες.

Στο Α’ Λύκειο η προσέλευση των μαθητών, είπε ο κ. Ιωσήφ,  ανέρχεται στο 90% χωρίς να έχει παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα και χωρίς απουσίες των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως στο μεγαλύτερο Λύκειο της Επαρχίας Πάφου, που είναι  το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ΄’,  φοιτούν 200 περίπου μαθητές της Γ΄’ Λυκείου, θα έπρεπε να προσέλθουν στο μάθημα οι 100, ωστόσο προσήλθαν στο μάθημα το 90%, δηλαδή 90. Οι μαθητές συνέχισε, είναι εφοδιασμένοι με μάσκα και με γάντια και τηρούνται όλοι οι κανονισμοί υγιεινής.  

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο κ. Ιωσήφ ανέφερε πως σ’ όλα τα Λύκεια της Επαρχίας γίνεται μια προσπάθεια για να μην γίνονται κοινά διαλείμματα ώστε να μην παρατηρείται συνωστισμός.

Επιπρόσθετα ο  Συντονιστής Λυκειάρχης των σχολείων της Πάφου ανέφερε πως το κάθε σχολείο προχώρησε στις δικές του ρυθμίσεις και πρόνοιες ούτως ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ ακόμη έγινε η σηματοδότηση των τάξεων και των κοινόχρηστων χώρων. Έχουν επίσης συνέχισε, τέσσερις ώρες διδασκαλίας 7:30 και 11:30 σε εξεταζόμενα μόνο μαθήματα, προσθέτοντας πως το ποσοστό προσέλευσης των μαθητών είναι υψηλό.

Περίπου ο ίδιος αριθμός τελειόφοιτων βρίσκεται και στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου και στην Τεχνική σχολή Πάφου.

Σε δηλώσεις του ο Θεόδωρος Ηλία Διευθυντής της Τεχνικής Σχολής Πάφου, αναφερόμενος στην πρώτη εικόνα  της προσέλευσης των μαθητών ανέφερε πως δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα και πως οι μαθητές αφίχθησαν κανονικά. Οι τελειόφοιτοι στην Τεχνική Σχολή Πάφου είναι 198 και σήμερα προσήλθαν οι μισοί, ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν στη δεύτερη ομάδα και το δεύτερο πρόγραμμα. 

Οι μαθητές, είπε, προχώρησαν στην είσοδο του σχολείου ένας – ένας, ενώ το πρόγραμμα των μαθημάτων τους και των αιθουσών, τους είχε διανεμηθεί μέσω διαδικτύου από το Σαββατοκύριακο.

Όλα, σημείωσε, έγιναν με τάξη και βάσει του πρωτοκόλλου, ενώ ο μέσος όρος των μαθητών είναι 10 μαθητές σε κάθε τμήμα.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Μικρότεροι είναι οι αριθμοί μαθητών στα περιφερειακά Λύκεια του Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, του Λυκείου Κύκκου στην Πάφο και του Γιαννάκη Ταλιώτη στη Γεροσκήπου.

Εξάλλου μικρός είναι και ο αριθμός τελειόφοιτων στο Λύκειο Πολεμίου και στο Λύκειο Πύργου Τηλλυρίας, που υπάγεται και αυτό στο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Πάφου, αλλά και στην Τεχνική Σχολή Πόλης Χρυσοχούς.

Όπως ανέφερε ο Συντονιστής Λυκειάρχης Ανδρέας Ιωσήφ, οι διευθυντές όλων των σχολείων εργάσθηκαν μέχρι αργά χθες το απόγευμα με τους συνεργάτες τους προετοιμάζοντας τα σχολεία και καλύπτοντας τις ανάγκες με δεδομένο ότι θα υπάρξουν απουσίες και εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

(ΚΥΠΕ/ Κική Περικλέους)