Ισραηλινός Πρέσβης: Λυπούμαστε για τη δήλωση του ΓΓ ΑΚΕΛ

«Αλλοιώνει την πραγματικότητα και την ιστορική αλήθεια»

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο S. Revel για τη δήλωση Α. Κυπριανού μετά την συνάντησή του με τον εκπρόσωπο Παλαιστινιακής Αρχής.

 Ο Shmuel (Sammy) Revel εξέδωσε δήλωση απαντώντας στον ΓΓ του ΑΚΕΛ για την τοποθέτησή του μετά από την συνάντηση του δεύτερου με τον εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής Αρχής στη Λευκωσία την περασμένη Παρασκευή (29/11). 

>>> Διαβάστε επίσης: "Το ΑΚΕΛ δίπλα στους Παλαιστινίους μέχρι τη λύση του προβλήματος"<<<

Ο Ισραηλινός Πρέσβης με αυστηρό ύφος σημειώνει πως η δήλωση του κ. Κυπριανού «αλλοιώνει την πραγματικότητα και την ιστορική αλήθεια».

 Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται από τις λίγες φορές που Πρέσβης άλλου κράτους εκδίδει ανακοίνωση, σε αυστηρός ύφος μάλιστα, προς διόρθωση τοποθετήσεων Κύπριων πολιτικών. Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί πως η δήλωση του γγ ΑΚΕΛ εισήλθε σε γεγονότα ως προς το Ισραήλ, τα οποία όμως, σύμφωνα και με την δήλωση του Πρέσβη του Ισραήλ, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. 

 Ακολουθεί αυτούσια η Δήλωση του Shmuel (Sammy) Revel (Mr Shmuel (Sammy)

>>>Revel’s Statement in English here<<<

Λυπούμαστε για τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, η οποία αλλοιώνει την πραγματικότητα και την ιστορική αλήθεια. Τέτοιες δηλώσεις δεν προάγουν την ειρήνη ούτε και την ασφάλεια στην περιοχή μας.

Το Ισραήλ, σε όλη του την ιστορία, έπρεπε να προστατεύει τον εαυτό του από την επιθετικότητα. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αναφέρεται στην δήλωσή του στον πόλεμο του 1967. Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του «Πολέμου των έξι ημερών», το Ισραήλ αμύνθηκε από την επίθεση τριών γειτονικών  Αραβικών χωρών. Το Ισραήλ αναγκάστηκε να αγωνιστεί για την ύπαρξή του και με επιτυχία κατάφερε να υπερασπιστεί τον λαό του.

Το Ισραήλ πάντα αναζητούσε ειρήνη και ήταν πρόθυμο να κάνει οδυνηρές θυσίες για να το επιτύχει. Αυτό αποδείχθηκε στις ειρηνευτικές συνθήκες που υπέγραψε το Ισραήλ με την Αίγυπτο και την Ιορδανία, οι οποίες συνεπαγόταν σημαντικούς συμβιβασμούς. Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα ζητήσει διαπραγματεύσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή, οι οποίες δυστυχώς μέχρι τώρα έχουν απορριφθεί.

Οι αντι-ισραηλινές εκστρατείες που επιδιώκουν την απονομιμοποίηση του Κράτους του Ισραήλ όχι μόνο στρεβλώνουν την αλήθεια αλλά και βλάπτουν τις προοπτικές της ειρήνης.

Το Ισραήλ και η Κύπρος είναι δύο δημοκρατικές χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλες περιφερειακές προκλήσεις. Ένα σημαντικό επίτευγμα τα τελευταία χρόνια ήταν οι κοινές προσπάθειες του Ισραήλ και της Κύπρου να υπερασπιστούν τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, να προσφέρουμε στους λαούς μας ένα μέλλον ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας.

 
4773
Thumbnail

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Αγίας Νάπας εξήγγειλε σήμερα στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» ο νυν αντιδήμαρχος και εκτελών χρέη Δημάρχου, Χρίστος Ζαννέττου.

ad1mobile

>>>Διαβάστε επίσης - Ο Καρούσος νέος Υπ. Μεταφορών - ''Θα δουλέψω σκληρά''<<<
 
Σε ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε ότι «με πυξίδα την εμπειρία που αποκόμισα από τη συμμετοχή μου στα δημοτικά δρώμενα της  Αγίας Νάπας, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου τα τελευταία 13 χρόνια, εκ των οποίων τα τελευταία τρία χρόνια ως Αντιδήμαρχος, την αγάπη μου για την Αγία Νάπα και με αίσθημα πλήρους επίγνωσης του αξιώματος που διεκδικώ, ανακοινώνω  την ανεξάρτητη υποψηφιότητα μου για διεκδίκηση της θέσης του Δήμαρχου Αγίας Νάπας».
 
Πρόσθεσε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι «η διεκδίκηση με σθένος από την πολιτεία της αρχικής, σταθερής  και αμετάκλητης θέσης όλων μας για διατήρηση του -brand name- της Αγίας Νάπας ώστε να συνεχίσει να αποτελεί ένα  από τα διασημότερα και πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης και όραμα μου είναι η Αγία Νάπα να πάει ακόμα πιο ψηλά, σταθερά, δυναμικά, συλλογικά».
 
Αφού διαβεβαίωσε ότι «σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας» σημείωσε πως «όλοι μαζί θα βάλουμε υψηλούς στόχους και θα κτίσουμε  μεταξύ μας μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης που θα βασίζεται στην ειλικρίνεια, τη διαφάνεια, την εντιμότητα, τον διάλογο, την κατανόηση και το κοινό όραμα για την ανάπτυξη».

ad2mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<
 
Ο κ. Ζαννέττου ανέφερε ακόμα ότι «με πλήρη επίγνωση των ευθυνών μου και στηριζόμενος στην εμπειρία μου, θέτοντας παράλληλα τον εαυτό μου στη διάθεσή» των δημοτών, υποσχέθηκε ότι «με αποφασιστικότητα όπως μέχρι τώρα έχω πράξει, θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις και θα εργαστώ ασταμάτητα για την πρόοδο και την ευημερία του Δήμου Αγίας Νάπας».

ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου

article 1