Ισραηλινός Πρέσβης: Λυπούμαστε για τη δήλωση του ΓΓ ΑΚΕΛ

«Αλλοιώνει την πραγματικότητα και την ιστορική αλήθεια»

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο S. Revel για τη δήλωση Α. Κυπριανού μετά την συνάντησή του με τον εκπρόσωπο Παλαιστινιακής Αρχής.

 Ο Shmuel (Sammy) Revel εξέδωσε δήλωση απαντώντας στον ΓΓ του ΑΚΕΛ για την τοποθέτησή του μετά από την συνάντηση του δεύτερου με τον εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής Αρχής στη Λευκωσία την περασμένη Παρασκευή (29/11). 

>>> Διαβάστε επίσης: "Το ΑΚΕΛ δίπλα στους Παλαιστινίους μέχρι τη λύση του προβλήματος"<<<

Ο Ισραηλινός Πρέσβης με αυστηρό ύφος σημειώνει πως η δήλωση του κ. Κυπριανού «αλλοιώνει την πραγματικότητα και την ιστορική αλήθεια».

 Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται από τις λίγες φορές που Πρέσβης άλλου κράτους εκδίδει ανακοίνωση, σε αυστηρός ύφος μάλιστα, προς διόρθωση τοποθετήσεων Κύπριων πολιτικών. Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί πως η δήλωση του γγ ΑΚΕΛ εισήλθε σε γεγονότα ως προς το Ισραήλ, τα οποία όμως, σύμφωνα και με την δήλωση του Πρέσβη του Ισραήλ, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. 

 Ακολουθεί αυτούσια η Δήλωση του Shmuel (Sammy) Revel (Mr Shmuel (Sammy)

>>>Revel’s Statement in English here<<<

Λυπούμαστε για τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, η οποία αλλοιώνει την πραγματικότητα και την ιστορική αλήθεια. Τέτοιες δηλώσεις δεν προάγουν την ειρήνη ούτε και την ασφάλεια στην περιοχή μας.

Το Ισραήλ, σε όλη του την ιστορία, έπρεπε να προστατεύει τον εαυτό του από την επιθετικότητα. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αναφέρεται στην δήλωσή του στον πόλεμο του 1967. Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του «Πολέμου των έξι ημερών», το Ισραήλ αμύνθηκε από την επίθεση τριών γειτονικών  Αραβικών χωρών. Το Ισραήλ αναγκάστηκε να αγωνιστεί για την ύπαρξή του και με επιτυχία κατάφερε να υπερασπιστεί τον λαό του.

Το Ισραήλ πάντα αναζητούσε ειρήνη και ήταν πρόθυμο να κάνει οδυνηρές θυσίες για να το επιτύχει. Αυτό αποδείχθηκε στις ειρηνευτικές συνθήκες που υπέγραψε το Ισραήλ με την Αίγυπτο και την Ιορδανία, οι οποίες συνεπαγόταν σημαντικούς συμβιβασμούς. Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα ζητήσει διαπραγματεύσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή, οι οποίες δυστυχώς μέχρι τώρα έχουν απορριφθεί.

Οι αντι-ισραηλινές εκστρατείες που επιδιώκουν την απονομιμοποίηση του Κράτους του Ισραήλ όχι μόνο στρεβλώνουν την αλήθεια αλλά και βλάπτουν τις προοπτικές της ειρήνης.

Το Ισραήλ και η Κύπρος είναι δύο δημοκρατικές χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλες περιφερειακές προκλήσεις. Ένα σημαντικό επίτευγμα τα τελευταία χρόνια ήταν οι κοινές προσπάθειες του Ισραήλ και της Κύπρου να υπερασπιστούν τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, να προσφέρουμε στους λαούς μας ένα μέλλον ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας.

 
9733
Thumbnail

Σε διαδοχικές Άτυπες Τηλεδιασκέψεις των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) – αρμόδιων για Έρευνα και Καινοτομία και ακολούθως για θέματα Διαστήματος - υπό την Κροατική Προεδρία, έλαβε μέρος στις 29 Μαΐου, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κόκκινος.

ad1mobile

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υφυπουργείου, κεντρικό θέμα συζήτησης της τηλεδιάσκεψης για θέματα έρευνας και καινοτομίας ήταν η βέλτιστη αξιοποίηση της έρευνας και της καινοτομίας στην πορεία οικονομικής ανάκαμψης των κρατών-μελών και της ΕΕ στο σύνολό της και η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της κοινωνίας στη μετα-πανδημία εποχή.
 
Τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης τόσο μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ όσο και με τους παγκόσμιους εταίρους μας, καθώς και η καθοριστική συμβολή του τομέα στην επίτευξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Συντονισμένες δράσεις, ανταλλαγή δεδομένων, επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία, αλλά και αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής όπως η τεχνητή νοημοσύνη, κρίνονται ζωτικής σημασίας για το κοινό μέτωπο ενάντια στον ιό αλλά και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης σε όλο το φάσμα του κοινωνικο-οικονομικού ιστού. Σε παρέμβασή του, ο κ. Κόκκινος επεσήμανε πως η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν κινητήριο μοχλό όχι μόνο για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, αλλά και για την ενίσχυση της απασχόλησης.
 
Παράλληλα, υποστήριξε την ανάγκη δημιουργίας ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος άνθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, μέσω ειδικής στήριξης προς τις ΜΜΕ και τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Τέλος, ο Υφυπουργός, τάχθηκε υπέρ της προώθησης δικτύων συνεργασίας και κινητικότητας, καθώς και της υιοθέτησης ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού συστήματος διακυβέρνησης για τον μελλοντικό Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας, που να επιτρέπει την βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων και των δυνατοτήτων σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια.

Η κοινή προσπάθεια ανάκαμψης από την κρίση του Covid-19, επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης και οικοδόμησης μίας πιο ευέλικτης και ανθεκτικής κοινωνίας βρέθηκε στο επίκεντρο και της Άτυπης Τηλεδιάσκεψης Υπουργών της ΕΕ αρμόδιων για θέματα διαστήματος που ακολούθησε την ίδια μέρα.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<
 
Στο πλαίσιο της συζήτησης, αναδείχθηκε ο ρόλος των εφαρμογών διαστήματος και των διαστημικών δεδομένων στην προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων όπως η εξάντληση των φυσικών πόρων, η κλιματική αλλαγή, η συνοριακή και θαλάσσια επιτήρηση, η παρακολούθηση του παράκτιου περιβάλλοντος και η παροχή βοήθειας στις αρχές, σε πραγματικό χρόνο, στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και πλημμυρών. Παράλληλα, υποστηρίχθηκε η ανάγκη αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρονται και στα πλαίσια της πορείας μετάβασης της ΕΕ στη ψηφιακή εποχή.
 
 Ο κ. Κόκκινος, αναφερόμενος σε πληθώρα εφαρμογών διαστήματος που έχουν έμπρακτα συμβάλει στη διαχείριση κοινωνικοοικονομικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων αλλά και στον μετριασμό του αντίκτυπου της πανδημίας, κατέληξε πως η εφαρμογή μίας αποτελεσματικής διαστημικής πολιτικής αποτελεί ισχυρό εργαλείο αυτονομίας, ασφάλειας και ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, αλλά και πυρήνα ώθησης της καινοτομίας και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου της σημερινής κοινωνίας.
 
(ΚΥΠΕ)

article 1