Καραγιάννης:«Δεν γίνεται να μπαίνουν κούλλουμακκα στα αποδυτήρια»

Κατάφωρη παραβίαση Πρωτοκόλλου αποδυτήρια 12 τ.μ. για ομάδα, απαντά στον ΠΑΣΠ ο Δρ Καραγιάννης

Χρήση αποδυτηρίων των 12 τετραγωνικών από όλη την ποδοσφαιρική ομάδα αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Πρωτοκόλλου, είπε το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας στο Υπουργείο Υγείας, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Πέτρος Καραγιάννης.
 
Ο ΠΑ.Σ.Π. ζήτησε από τον Καθηγητή Καραγιάννη τις θέσεις του για το θέμα των αποδυτηρίων και το κατά πόσο η λάθος χρήση τους και το μέγεθος τους μπορεί να οδηγήσουν σε αναμετάδοση του ιού στους ποδοσφαιριστές.

«Αυτό το ενδεχόμενο είναι πρώτα από όλα κατάφωρη παραβίαση του Πρωτοκόλλου. Τέτοια αποδυτήρια είναι εντελώς ακατάλληλα και σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ανά μικρά γκρουπ ποδοσφαιριστών όπως προνοεί το πρωτόκολλο. Ακόμη και ο προπονητής πρέπει να μαζεύει τους παίκτες και να τους μιλά εκτός των αποδυτηρίων σε ανοικτό χώρο», σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

>>> Διαβάστε επίσης: Σε ποια περίπτωση θα διακοπεί το Πρωτάθλημα / Τι συζητήθηκε <<<

Ο Καθηγητής ανέφερε ότι τέτοια αποδυτήρια μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλη αλυσίδα αναμετάδοσης του ιού.

«Να το πω στην κυπριακή διάλεκτο, δεν μπορεί να μπαίνει όλο το ρόστερ ‘κούλλουμακκα’ μέσα στα αποδυτήρια. Δεν έχω εικόνα των αποδυτηρίων αλλά φαντάζομαι υπάρχουν και αυτά που συγκοινωνούν με τα ντους και οι υδρατμοί που δημιουργούνται μέσα στα αποδυτήρια καθιστούν βιώσιμο τον ιό σε πολλές επιφάνειες. Φυσικά και στη χρήση των ντους πρέπει να τηρούνται τα πρωτόκολλα», είπε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΠ, ο Δρ. Καραγιάννης υπέδειξε ότι πρέπει όλες οι επιφάνειες να απολυμαίνονται πριν να χρησιμοποιήσουν οι επόμενοι τα αποδυτήρια, όπως επίσης να υπάρχουν παράθυρα για εξαερισμό και κατάλληλα κλιματιστικά.

«Αν οι ιθύνοντες δεν καταλαβαίνουν ή δεν τηρούν αυτά που διαβάζουν στα πρωτόκολλα τότε είναι εξωφρενικό και θα οδηγούμαστε σε τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες ο Θεός ξέρει πού θα καταλήξουν. Μπορείτε να αντιληφθείτε ότι λόγω ακατάλληλων αποδυτηρίων ή ακατάλληλης χρήσης τους, εάν ένα άτομο μεταδώσει τον ιό σε 15-20 άλλους τότε επικρατεί τεράστιος κίνδυνος μέσω των πολλών οικογενειών να καταλήξει σε μια πολύ μεγάλη αλυσίδα μετάδοσης», συμπλήρωσε.

(ΚΥΠΕ)
 

 
14489
Thumbnail