Κάρουλλας: Η ηγεσία να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για επανένωση

Χάσαμε τα καλύτερα μας χρόνια περιμένοντας και ίσως λάθος περιμέναμε, λέει ο υποψήφιος για τη Δημαρχία Αμμοχώστου

Ως Αμμοχωστιανοί, δεν πρόκειται να κοιτάμε την πατρίδα μας από μακριά και είναι καθήκον να ζητάμε από τη δική μας ηγεσία όπως εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για επίτευξη μιας λύσης που να επανενώνει την πατρίδα μας, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Αμμοχώστου Νίκος Κάρουλλας, ο οποίος υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ.
 
Οι εκλογές για τον κατεχόμενο Δήμο διεξάγονται στις 25 Αυγούστου και σε αυτές κατέρχονται συνολικά πέντε υποψήφιοι (Λίνος Παπαγιάννης, Ιωάννου Σίμος, Κάρουλλας Νίκος, Λόρδος Ανδρέας και Σταυρή Γεώργιος).
 
Ο κ. Κάρουλλας που κατέρχεται με σύνθημά του «Μαζί μπορούμε να ελπίζουμε» δηλώνει στο ΚΥΠΕ πως η δική του υποψηφιότητα αποτελεί ένα κάλεσμα στους Αμμοχωστιανούς προκειμένου ‘να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις’.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

«Χάσαμε τα καλύτερα μας χρόνια περιμένοντας και ίσως λάθος περιμέναμε. Η δική μου υποψηφιότητα, είναι ένα κάλεσμα για να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις. Ένα κάλεσμα για να δούμε τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς και όχι οι άλλοι. Στην Αμμόχωστο δεν αρμόζει να διορίζεται ένας δήμαρχος. Πρέπει την δημαρχία Αμμοχώστου να την διεκδικούν πολλοί. Η δημαρχία της πόλης μου αξίζει περισσότερο από οποιοδήποτε αξίωμα», αναφέρει.
 
Ο κ. Κάρουλλας αναφέρει πως πρώτο του μέλημα είναι να ξυπνήσει το συναίσθημα της περηφάνιας γιατί είμαστε Αμμοχωστιανοί, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Αμμοχώστου, ως ο μεγαλύτερος κατεχόμενος δήμος, πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους άλλους κατεχόμενους δήμους και κοινότητες, να είναι δίπλα και από τους ελεύθερους δήμους και κοινότητες της Αμμοχώστου και αν το καταφέρει, τότε υπάρχει και ελπίδα και δυναμική.
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος δηλώνει στην συνέντευξή του ότι εδώ και χρόνια είναι παρών σε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν στόχο την επανένωση της πατρίδας μας και ότι αυτή η επανένωση ύστερα από τόσα χρόνια, δεν μπορεί να γίνει με μια υπογραφή.

«Θα πρέπει όλοι μας , ή οι περισσότεροι από εμάς, να έχουμε επιλέξει συνειδητά, ότι το κόστος της λύσης αξίζει να το επωμιστούμε. Όχι μόνο το οικονομικό, αλλά και το τέλος της εποχής όπου το μίσος ήταν μια διέξοδος στα αδιέξοδα της στείρας πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων και που τα οφέλη της διατήρησης του status quo ήταν τόσο μεγάλα, που είχαν φορέσει ένα μανδύα πατριωτικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Ο κ. Κάρουλλας αναφέρει πως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους ανθρώπους με τους οποίους θα ζήσουμε στο μέλλον μαζί, για να μπορούμε να πούμε ότι αξίζει να προχωρήσουμε μαζί.
 
«Ως Αμμοχωστιανοί, δεν πρόκειται να κοιτάμε την πατρίδα μας από μακριά. Θα είμαστε μπροστά να ανοίγουμε δρόμους στο διαχωρισμό, να απλώνουμε το χέρι στη συμφιλίωση, να αφουγκραζόμαστε τον  ανθρώπινο πόνο, ελπίζοντας ότι η ηγεσία θα μας ακολουθήσει», προσθέτει.
 
Όπως σημειώνει στην συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, είναι σημαντικό να θυμίζουμε σε όλους ότι ανήκουμε εκεί που είναι οι ρίζες μας και όχι εκεί που κάποιοι αποφάσισαν, γιατί αυτό υπαγορεύουν τα οικονομικά τους συμφέροντα, ΄όπως λέει.

«Θα απομονώσουμε όλους τους πατριδοκάπηλους και αυτούς που το μόνο τους όραμα είναι οι επόμενες εκλογές.  Γιατί η πιο ασφαλής θεραπεία για τη ματαιοδοξία είναι η μοναξιά», αναφέρει.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ <<<

Απαντώντας σε ερώτηση για τις κινήσεις Οζερσάϊ  για την Αμμόχωστο , ο υποψήφιος Δήμαρχος εκφράζει την εκτίμηση ότι μόνο εμείς οι Ελληνοκύπριοι δίνουμε τόσο εκτόπισμα στον Οζερσάϊ.
 
«Με τον τρόπο αυτό τον ανεβάζουμε στα μάτια και των Τουρκοκυπρίων, ένα αρνητικό πρωταγωνιστή στην προσπάθεια για επανένωση της πατρίδας μας που δεν έχει το ανάλογο εκτόπισμα ανάμεσα στους Τ/Κ. Όπως γνωρίζετε, δυσάρεστα τετελεσμένα έχουμε σε περιόδους που δεν διεξάγονται συνομιλίες. Καθήκον μας σαν Αμμοχωστιανοί και σαν εκτοπισμένοι, είναι να ζητούμε από τη δική μας ηγεσία όπως εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για επίτευξη μιας λύσης που να επανενώνει την πατρίδα μας», αναφέρει.
 
Ο κ. Κάρουλλας εκτιμά ότι οι Αμμοχωστιανοί θα πάνε μαζικά στις κάλπες για να ψηφίσουν ή τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με τους ελεύθερους δήμους και  προσθέτει ότι αυτό το μήνυμα θα πρέπει να περάσει με το κλείσιμο των καλπών και στις δύο πλευρές και στη διεθνή κοινότητα.
 
«Αν εμείς δείξουμε ότι είμαστε πρώτα Αμμοχωστιανοί και μετά οτιδήποτε άλλο, τότε θα υπάρχει ελπίδα. Και ναι πιστεύω ότι η προσέλευση των Αμμοχωστιανών θα είναι ικανοποιητική, ότι θα σταλεί το μήνυμα», σημειώνει.

ΚΥΠΕ

 
3155
Thumbnail

Πρόταση για σύσταση μηχανισμού έρευνας, εκταφής και αναγνώρισης λειψάνων πεσόντων που τάφηκαν σε γνωστούς και άγνωστους χώρους στις κατεχόμενες περιοχές υπέβαλε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Τρόοδος, ο Επίτροπος Προεδρίας είπε ότι «ασφαλώς και πέραν του θέματος των αγνοουμένων, το θέμα των πεσόντων είναι ακόμα μια τραγική πτυχή, απότοκο της τουρκικής εισβολής. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στους 500 πεσόντες που είναι θαμμένοι σε γνωστούς ή άγνωστους τάφους στα κατεχόμενα και τον τελευταίο καιρό οι συγγενείς απαιτούν από την Κυπριακή Δημοκρατία να μεταφερθούν τα οστά των δικών τους ανθρώπων στις ελεύθερες περιοχές, για να γίνουν οι κηδείες σύμφωνα με τις χριστιανικές μας παραδόσεις», είπε.

Ερωτηθείς είπε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο αφού και στις περιπτώσεις που είναι γνωστός ο τόπος ταφής στα κατεχόμενα, είναι δύσκολη η διαδικασία.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Πρόσθεσε ότι υπεβλήθηκε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, η οποία θα συζητηθεί πιθανόν την άλλη βδομάδα, με την οποία «δημιουργείται μηχανισμός για να διερευνήσουμε όλες αυτές τις υποθέσεις, για να τις χαρτογραφήσουμε και να πάρουμε γενετικό υλικό από τους συγγενείς και ανθρωπολογικές πληροφορίες και θα επιχειρήσουμε αν, μέσα από βοήθεια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, μπορεί να συσταθεί μηχανισμός για να γίνουν εκταφές και να μεταφερθούν (τα οστά των πεσόντων) στις ελεύθερες περιοχές.

Ένας αριθμός από αυτούς που δεν γνωρίζουμε πού είναι θαμμένοι, θα εντοπιστούν μέσα από τη διαδικασία της ΔΕΑ, διότι κάποιοι από αυτούς εντοπίστηκαν σε ομαδικούς τάφους αγνοουμένων. Όμως γνωρίζουμε πού είναι ένας τεράστιος αριθμός και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους μεταφέρουμε στις ελεύθερες περιοχές. Αυτή είναι υποχρέωση απέναντι στους συγγενείς».

Είπε τέλος ότι στον σχετικό κατάλογο των πεσόντων περιλαμβάνονται και Ελληνοκύπριοι και Ελλαδίτες.

article 1