Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι θα ζημιώσει σημαντικά τον κόσμο της εργασίας, της αγροτιάς και το περιβάλλον

Την διαφωνία του ΑΚΕΛ για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά, εξέφρασε σήμερα (30/6) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης, σημειώνοντας ότι αυτή θα ζημιώσει σημαντικά τον κόσμο της εργασίας, τον κόσμο της αγροτιάς αλλά και το ίδιο το περιβάλλον.

Όπως ανέφερε, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συνέχισε σήμερα, 30/6/2020, τη συζήτηση για το θέμα της οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Καναδά, γνωστής ως CETA.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Κατά τη συνεδρία, είπε, «δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις των συνδικαλιστικών, αγροτικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, οι οποίες στο σύνολο τους έχουν εκφράσει την έντονη διαφωνία τους με αυτή τη συμφωνία».

Στην αντίπερα όχθη, τόνισε, «θα πρέπει να αναφερθεί ότι είχαμε τις εργοδοτικές οργανώσεις, οι οποίες συμφωνούν με τη συμφωνία μαζί με την κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ».

«Το ΑΚΕΛ έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί, όπως και στο Ευρωκοινοβούλιο, ενάντια σε αυτή τη συμφωνία που είναι αλήθεια ότι θα βοηθήσει και θα εξυπηρετήσει στην αύξηση των κερδών των πολυεθνικών και θα ζημιώσει σημαντικά τον κόσμο της εργασίας, τον κόσμο της αγροτιάς αλλά και το ίδιο το περιβάλλον», κατέληξε.
 

 
10736
Thumbnail

Οριστικές αποφάσεις για την Δημαρχία Αγλαντζιάς πήρε σε αποψινή του συνεδρία το Κίνημα Οικολόγων καθώς η Επαρχιακή επιτροπή του κινήματος τάχθηκε υπέρ της καθοδου της Αναπληρώτριας Προέδρου Έφης Ξάνθου.

ad1mobile

Η κυρία Ξάνθου διεκδίκησε τον Δημαρχιακό θώκο και το 2016.

>>> Διαβάστε επίσης: Τι ισχύει με αυτοτελώς εργαζόμενους και τα νέα σχέδια στήριξης <<<

Μετά και αυτή την εξέλιξη στην κούρσα έχουν ριχθεί μέχρι στιγμής από πλευράς ΔΗΚΟ ο Κώστας Κόρτας από την ΕΔΕΚ η Μαρία Βασιλειάδου και από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου.

ad2mobile

Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις του ΑΚΕΛ για στήριξη του Κώστα Κόρτα ενώ ο ΔΗΣΥ κρατά για την ώρα κλειστά τα χαρτιά του. 

 

article 1