Καταγγέλθηκαν δύο πρόσωπα κατά τις «εκλογές» - Ποιοι οι λόγοι

Παραβίασαν την «νομοθεσία περί εκλογών»

Σε δύο καταγγελίες εναντίον δύο προσώπων για παραβίαση της «νομοθεσίας περί εκλογών» προχώρησε η «αστυνομία» σήμερα κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Τ/κ ηγέτη και του δημοψηφίσματος, στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην Έγκωμη Αμμοχώστου ψηφοφόρος μαζί με την δική του ψήφο στην κάλπη έβαλε και δεύτερο φάκελο, προσπαθώντας να ψηφίσει δύο φορές, ενώ στην Αμμόχωστο ψηφοφόρος έβγαλε φωτογραφία με το κινητό του το ψηφοδέλτιο.

Στο μεταξύ, έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία όλων των υποψηφίων «προέδρων» με τον τελευταίο, τον ανεξάρητο Αχμέτ Μπορά να ψηφίζει στις 15.00 στην κατεχόμενη Μια Μηλιά. Δηλώσεις έγιναν μόνο από τους κύριος υποψηφίους.

>>> Όλες οι εξελίξεις για τις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα <<< 

Σε δηλώσεις προέβησαν και οι αρχηγοί των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων με τον Γιενάλ Σενίν του κόμματος του Λαού (ΚΛ) να λέει πως δεν έχει αμφιβολία ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με τρόπο που αρμόζει στον «λαό» του ψευδοκράτους. Πρόκειται για μια σημαντική καμπή, πρόσθεσε, ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους.

Ο πρόεδρος του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ), Τζεμάλ Όζγιγιτ ψήφισε στην κατεχόμενη Λευκωσία, αλλά δεν μεταδόθηκε η δήλωσή του ενώ ο πρόεδρος του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ), Φικρί Ατάογλου εξέδωσε γραπτή δήλωση μετά την ψήφο του στην Αμμόχωστο. Η βούληση του «λαού» είναι πάνω απ’ όλα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι πήγε στην κάλπη και ψήφισε «με την εγγύηση της συνέχισης της ύπαρξης των Τ/κ στο νησί».

Το τ/κ ΔΚ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Σερντάρ Ντενκτάς, το ΚΚΔ την υποψηφιότητα Ακιντζί και το ΚΛ τον Κουντρέτ Οζερσάι.

(ΚΥΠΕ)
 

 
23521