Κατεχόμενα: Έκκληση Τατάρ στον κόσμο να εμβολιαστεί

Συνεχίζουν τις απεργίες οι νοσηλευτές

Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων στα κατεχόμενα χθες (4/1) – ανακοινώθηκαν 700 νέα περιστατικά – οδήγησε σήμερα τον Ερσίν Τατάρ να βγάλει γραπτή ανακοίνωση στην οποία απευθύνει έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί και να ακολουθεί τους υγειονομικούς κανόνες, τηρώντας τις αποστάσεις, φορώντας μάσκα και χρησιμοποιώντας αντισηπτικά.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση της «προεδρίας» ο κ. Τατάρ επισημαίνει ότι η μετάλλαξη Όμικρον, όπως και σε άλλες χώρες, έχει οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων στα κατεχόμενα, όπως συνέβη και στους «γείτονές μας, τη νότια Κύπρο και την Τουρκία». Η εξάπλωση του ιού, προσθέτει, μπορεί να εμποδιστεί με την τήρηση των κανόνων υγιεινής και την αναμνηστική δόση.
 
Ευχαρίστησε δε όλους του εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για τον αγώνα που δίνουν εδώ και 2 χρόνια.
 
Στο μεταξύ η συντεχνία των Τ/κ γιατρών (Tıp-İş) ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία και από σήμερα σταματούν οι ιατρικές υπηρεσίες και στην πολυκλινική του γενικού νοσοκομείου Άκτσιτσεκ στην κατεχόμενη Κερύνεια.
 
Ο πρόεδρος της συντεχνίας, Μουσταφά Τατσίογλου ανέφερε ότι αυτό είναι συνεπακόλουθο της αρνητικής στάσης του «υπουργού υγείας», Αλί Πιλλί στις εκκλήσεις τους για διάλογο.
 
Η συντεχνία από τις 27 Δεκεμβρίου αποφάσισε τη μη διεξαγωγή χειρουργείων τα οποία δεν είναι επείγοντα και από την περασμένη Δευτέρα προχώρησε στον τερματισμό των ιατρικών υπηρεσιών στις κλινικές αιμοδιάλυσης, αιματολογίας, ογκολογίας και χημειοθεραπείας στο γενικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας, την ψυχιατρική κλινική στη Λευκωσία και «δημόσιο» νοσοκομείο στην Πεντάγεια. Από σήμερα επεκτείνονται τα απεργιακά μέτρα και στο νοσοκομείο της Κερύνειας.
 
Ο κ. Τατσίογλου δήλωσε ότι υπεύθυνο για τις συνέπειες από τα απεργιακά μέτρα των γιατρών, είναι το «υπουργείο υγείας».
 
Εξάλλου, λόγω της εξάπλωσης της Όμικρον και της μεγάλης αύξησης των μολύνσεων, τα ιδιωτικά σχολεία Εγγύς Ανατολή ανακοίνωσαν ότι από τις 6 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα περάσουν σε όλες τις βαθμίδες στην τηλεκπαίδευση.

KYΠΕ

 
27751