Κατεχόμενα: Σύντομα και οι 2ες δόσεις του εμβολίου Pfizer

Σύντομα και οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου της Pfizer λέει η εκπρόσωπος του Τατάρ

Το κέντρο Συντονισμού της ΕΕ και η Τεχνική Επιτροπή για την υγείας παρακολουθούν στενά το όλο ζήτημα ώστε η δεύτερη δόση, αλλά και τα άλλα εμβόλια από την ΕΕ προς τους Τ/κ, να έρθουν το συντομότερο, ανέφερε σε χθεσινή γραπτή της δήλωση, η εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση – στην οποία γίνεται λόγος σε «διμερή» (και όχι δικοινοτική) Τεχνική Επιτροπή για την υγεία – η Μπερνά Τσελίκ Ντογρούγιολ αναφερόταν ότι σήμερα θα γινόταν η παράδοση των εμβολίων από την ΕΕ στο ψευδοκράτος και το «υπουργείο υγείας», μέσω της Επιτροπής που δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα της «προεδρίας» και λειτουργεί υπό την επίβλεψη των ΗΕ.
 
Αναφορά σε «διμερείς Τεχνικές Επιτροπές»
 Είχε επίσης ανακοινωθεί ότι ο Τ/κ ηγέτης πραγματοποίησε σύσκεψη με τους τ/κ συμπροέδρους των «διμερών Τεχνικών Επιτροπών» - όπως επίσης αναφέρεται και σε αυτή την ανακοίνωση – όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες τους. Ο κ. Τατάρ, προστίθεται, δήλωσε ότι το έργο στις Επιτροπές γίνεται σε εθελοντική βάση και απαιτεί αυτοθυσία εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα συνεχίσουν το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ευχόμενος καλή επιτυχία στους προέδρους και τα μέλη των Επιτροπών.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Στην ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρονται τα ονόματα των συμπροέδρων των Τεχνικών Επιτροπών ως εξής: συντονιστής των Επιτροπών, η ακαδημαϊκός Τουλέν Σανέρ,  στην Τεχνική Επιτροπή για το περιβάλλον ο Σαλίιχ Γκιουζέλ, πρόεδρος της Επιτροπής για την οικονομία και το εμπόριο, ο Ταμέρ Μουφτούζαντε, ο Σαλίχ Ντοραλτί στην Επιτροπή για τα οδοφράγματα, η Ζεχρά Μπασιαράν πρόεδρος της Επιτροπής για ανθρωπιστικά θέματα, η Γκιούλ Γκιουρεσούν πρόεδρος της Επιτροπής διαχείρισης κρίσεων, ο Αλί Τουντζάι παραμένει πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, ο Φεβζί Τανπινάρ είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής για τον πολιτισμό, ο Χακίι Ονέν παραμένει συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για το έγκλημα και την εγκληματικότητα, όπως και ο Τζενκ Σοϊντάν για την Τεχνική Επιτροπή για την υγεία.
 
Στην προεδρία της Επιτροπής για θέματα κοινωνικής ισότητας και φύλου αναφέρεται η ακαδημαϊκός Μουνεβέρ Τσιαγίν, πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής επικοινωνίας και συχνοτήτων ο Καντρί Μπουρουντζιούκ και στην Επιτροπή για θέματα παιδείας ο επίσης ακαδημαϊκός Ερσούν Ιστσίογλου.

(ΚΥΠΕ)