Κατεχόμενα – τ/κ Τύπος: «Ζούμε με δάνεια»

Τα δάνεια τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν κατά 18,2%

Αύξηση κατά 18,2% σημείωσαν τα δάνεια τον τελευταίο χρόνο, έπειτα από την άνοδο της χρήσης πιστωτικής κάρτας κατά 56,3%, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Ζούμε με δάνεια». Γράφει επίσης ότι άρχισαν στην Τουρκία οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Κουτλού Ανταλί. Αναφέρει ακόμα ότι με τα τρακτέρ κατέβηκαν χθες ενώπιον της «βουλής» οι κτηνοτρόφοι ενώ συνεχίζουν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών και την μη καταβολή επιδομάτων από την «κυβέρνηση»

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Αναμένονται εντάσεις» γράφει ότι στις 4 το απόγευμα οι αντιπρόσωποι των κτηνοτρόφων θα έχουν συνάντηση με τους «υπουργούς» οικονομικών και γεωργίας ενώ αναμένεται να υπάρξουν εντάσεις, αφού ήδη οι κτηνοτρόφοι ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να συνεχίσουν τα μέτρα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Αναφέρει ακόμα ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης η οποία επιδεινώθηκε λόγω και της πανδημίας πέραν των πέντε χιλιάδων επιχειρήσεων έβαλαν λουκέτο ενώ το 80% όσων δεν χρεοκόπησαν χρωστούν στις τράπεζες. Αλλού αναφέρει ότι η τουρκικές αρχές άρχισαν τις έρευνες για την υπόθεση της δολοφονίας του Κουτλού Ανταλί.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Θα πληρώσουν ακριβά το κόστος» αναφέρεται στις απειλές για πιο σκληρά μέτρα από τους κτηνοτρόφους εναντίον της «κυβέρνησης» αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους οι οποίοι χθες κατά την δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεων τους έκλεισαν με τρακτέρ και ιδιωτικά οχήματα κεντρικές οδικές αρτηρίες στην κατεχόμενη Λευκωσία. Η εφημερίδα προβάλλει ακόμα το έγγραφο των έξι αιτημάτων των κτηνοτρόφων μεταξύ των οποίων ζητούν την αύξηση της τιμής πώλησης αγελαδινού, πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος, στην αρχική καταβολή του 55% των επιδομάτων στους δικαιούχους και στην υπόσχεση ότι δεν θα υπάρξει αύξηση της τιμής πώλησης του κριθαριού μέχρι και το τέλος του χρόνου. Η εφημερίδα δεν αναφέρει σε άλλο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Θα χρειαστεί ανανέωση κάμερας» αναφέρεται σε ανάρτηση του Τούρκου μαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο αναφέρει ότι ο αδελφός του, Αττίλα Πεκέρ, κλήθηκε για κατάθεση για την υπόθεση δολοφονίας του Κουτλού Ανταλί και ότι οι έρευνες θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου. Πολλοί θα περάσουν το κατώφλι της αστυνομίας, σε βαθμό που θα χρειαστούν νέες κάμερες, προσθέτει. Γράφει ακόμα ότι σε πέντε χρόνια ποινής φυλάκισης καταδικάστηκε ο άντρας που μαχαίρωσε και σκότωσε τον Βιετναμέζο φίλο του. Αναφέρει ακόμα ότι συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι στην κατεχόμενη Λευκωσία να είναι κλειστοί και να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.

ΚΥΠΕ
 

 
23514