ΚΕ: Το ΑΚΕΛ δεν αποδέχεται ότι ασκούμε σωστή κοινωνική πολιτική

Το κράτος μπορεί και στηρίζει με παροχές τους πολίτες, λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Το κράτος μπορεί και στηρίζει με παροχές τους πολίτες, λόγω της ορθής, συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής των τελευταίων οκτώ χρόνων, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σε γραπτή απάντησή του στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσουμε με τις κοινωνικές παροχές και την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, όπως γνωρίζουμε να το πράττουμε και όπως έχουμε αποδείξει την τελευταία οκταετία.

>>> Διαβάστε επίσης: Για κρεσέντο παραχολογίας από την κυβέρνηση κάνει λόγο το ΑΚΕΛ <<<

«Καταλαβαίνουμε τη δυσκολία του ΑΚΕΛ, διότι επί των ημερών του δεν υπήρχαν χρήματα για δήθεν "προεκλογικές παροχές"», αναφέρει στη γραπτή του απάντηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Η ύφεση, προσθέτει, «είχε φτάσει στο -4% , η  χώρα βρισκόταν εκτός διεθνών αγορών και η ανεργία από 3% εκτοξεύθηκε στο 16% . Στο τέλος άφησαν τη χώρα χωρίς ρευστά διαθέσιμα και τραπεζικό σύστημα υπό κατάρρευση».

Επειδή, συνεχίζει, «το κράτος μπορεί και στηρίζει με παροχές τους πολίτες, λόγω της ορθής, συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής των τελευταίων οκτώ χρόνων, χλευάζουν και δεν αποδέχονται ότι το κράτος ασκεί σωστή κοινωνική πολιτική, ακόμα και εν μέσω  πανδημίας που έπληξε τόσο την κυπριακή όσο και την παγκόσμια οικονομία».

«Η Κυβέρνηση προχωρεί στην επόμενη μέρα  με το φιλόδοξο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τη συμβολή της ΕΕ και με μελετημένες μεταρρυθμίσεις και προγράμματα ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας και εκσυγχρονισμού του κοινωνικού, οικονομικού και διοικητικού μοντέλου», σημειώνει ο κ. Κούσιος.

Η απάντηση, λοιπόν, στο ΑΚΕΛ, αναφέρει, «είναι ότι θα συνεχίσουμε με τις κοινωνικές παροχές και την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, όπως γνωρίζουμε να το πράττουμε και όπως έχουμε αποδείξει την τελευταία οκταετία».

 
25064