ΚΕ: ΓΓ ΑΚΕΛ δείχνει να δικαιολογεί απαίτηση της τ/κ πλευράς

"Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δημιουργεί σύγχυση με σημερινή δήλωση και δικαιολογεί την απαίτηση της τ/κ πλευράς για θετική ψήφο"

Με γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος Πρόδρομος Προδρόμου, ξεκαθαρίζει ότι η πλευρά μας δεν ζήτησε να συμπεριληφθεί πρόσθετα στους ΄Ορους Αναφοράς το ζήτημα της κατάργησης των εγγυήσεων, απαντώντας ουσιαστικά στη δήλωση του γγ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου

Σχετικά με δημοσίευμα για τη δήλωση που έγινε σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. ΄Αντρο Κυπριανού μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ότι ζήτησε και η πλευρά μας να συμπεριληφθεί πρόσθετα στους ΄Ορους Αναφοράς το ζήτημα της κατάργησης των εγγυήσεων, πρέπει να διευκρινισθεί ότι δεν αληθεύει κάτι τέτοιο.

Τουναντίον, η στάση του Προέδρου στη διάρκεια των διαβουλεύσεων με την κα Λουτ ήταν να παραμείνουν οι ΄Οροι Αναφοράς στη βάση των τριών αξόνων για τους οποίους υπήρξε συναντίληψη του Προέδρου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μ. Ακιντζί από τη συνάντηση στις 9 Αυγούστου, προκειμένου να μην υπάρξουν περιπλοκές και εμπόδια.

Περαιτέρω, με τη σημερινή δήλωση του, δυστυχώς, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όχι μόνο δημιουργεί σύγχυση, αλλά δείχνει να δικαιολογεί και την απαίτηση της τουρκοκυπριακής πλευράς για θετική ψήφο παντού, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το πλαίσιο Γκουτέρες, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραμένει πιστός στην αρχική συμφωνία της 9ης Αυγούστου για αναφορά στο αυτούσιο πλαίσιο Γκουτέρες.

 
22369