ΚΕ: Μήπως το ΑΚΕΛ δεν συντάσσεται με καμία πλευρά;

Τι αναφέρει σε νέα γραπτή δήλωσή του ο Πρόδρομος Προδρόμου αναφορικά με τα όσα δήλωσε το ΑΚΕΛ μετά το Εθνικό Συμβούλιο

Η αναφορά που έγινε από το ΑΚΕΛ ότι «ο ίδιος ο Πρόεδρος δήλωσε στο Εθνικό Συμβούλιο ότι θα ζητούσε πρόσθετα στους Όρους Αναφοράς τη συμπερίληψη ρητά του ζητήματος της κατάργησης των εγγυήσεων», δεν αληθεύει, τονίζει σε νέα γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Όπως αναφέρει, «ο Πρόεδρος δεν ζητούσε ούτε και είπε κάτι τέτοιο. Εκείνο που εξηγεί και δημόσια ο Πρόεδρος είναι ότι προσπάθησε και υπογράμμιζε ότι οι δυο πλευρές έπρεπε να παραμείνουμε στα όσα είχαν διαμειφθεί και στη συνεννόηση και συμφωνία που έκανε ο ίδιος με τον κ. Μ. Ακκιντζί στη συνάντησή τους, στις 9 Αυγούστου, χωρίς να ζητούν με επιλεκτικές προσθήκες να προκαταλάβουν τη διαπραγμάτευση ή και να αλλοιώσουν το όλο πλαίσιο». 

>>> Διαβάστε ακόμη: Τι δήλωσαν οι Αρχηγοί μετά το Εθνικό Συμβούλιο <<<

«Αφού φαίνεται να χρειάζεται, θα εξηγήσουμε το πολύ απλό που ανέφερε ο Πρόεδρος», προσθέτει σημειώνοντας «ότι, δηλαδή, προέτρεψε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να μην προσπαθεί να εισαγάγει πρόσθετα στοιχεία, επιλεκτικά. Διότι αυτό συνέβη στη διάρκεια των διαβουλεύσεων με την κα Λουτ. Επιχειρηματολογώντας, ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν ζητά, για παράδειγμα, να συμπεριληφθεί ξεχωριστά και προκαταβολικά αναφορά για κατάργηση των εγγυήσεων. Όχι διότι δεν ζητά και δεν πρέπει να συζητηθούν στη διαπραγμάτευση και οι εγγυήσεις, αλλά διότι όλα τα υπό συζήτηση κεντρικά θέματα περιλαμβάνονται ήδη στις έξι παραμέτρους, δηλαδή στο Πλαίσιο του Γ.Γ. και δεν θα ήταν ωφέλιμο να απομονώνεται το ένα ή το άλλο σημείο και να προτάσσεται από κανέναν», υπογραμμίζει ο κ. Προδρόμου.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία ελπίζουμε να μην επιμείνει να διαστρεβλώνει κανένας», υποδεικνύει εκφράζοντας προβληματισμό για την τελευταία ανακοίνωση από πλευράς ΑΚΕΛ. «Περισσότερο προβληματικό, όμως, είναι ότι και με την τελευταία ανακοίνωση της, η ηγεσία του ΑΚΕΛ δείχνει και πάλι να εξισώνει τις ακραίες αξιώσεις της τουρκικής πλευράς που παρεμποδίζουν και την πρωτοβουλία του ΓΓ των ΗΕ, μέσω της κας Λουτ, και την όλη διαπραγμάτευση, με την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», αναφέρει. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

«Όταν το ΑΚΕΛ δείχνει αυτή την επιμονή να απευθύνεται ‘συμμετρικά’ και με συστάσεις και ‘στους δυο ηγέτες’, να συμπεράνουμε ότι δεν συντάσσεται με καμία πλευρά, ούτε με την ελληνοκυπριακή;», διερωτάται καταληκτικά ο κ. Προδρόμου.

 
22369