«Κλείδωσαν» τα ν/σ και οι κανονισμοί για τις πολιτογραφήσεις

Πάνε Ολομέλεια την ερχόμενη Παρασκευή για έγκριση

Στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση και έγκριση οδηγούνται τα δύο νομοσχέδια και οι κανονισμοί που αφορούν την τιμητική  πολιτογράφηση  για  λόγους δημοσίου συμφέροντος και πολιτογράφηση Αλλοδαπών Επενδυτών μετά την έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν κατ΄ άρθρο τα νομοσχέδια, οι κανονισμοί και οι προτάσεις νόμου που αφορούν τη ρύθμιση του θέματος.

Όπως ανέφερε σε ανάλυση της η Βrief νωρίτερα, στην έκτακτη συζήτηση της Επιτροπής Εσωτερικών, θέμα προς συζήτηση θα ήταν το ρυθμιστικό πλαίσιο για όλη διαδικασία της πολιτογράφησης, όπως τα κριτήρια, τα ποσά, τους δικαιούχους και μη, αλλά και η διαδικασία αποστέρησης, που ήταν και το θέμα που προέκυψε πριν μερικούς μήνες.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Επιπλέον, όπως μας είχε δηλώσει η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου το πιο σημαντικό ζήτημα, που θα τους απασχολούσε, είναι προς ποια κατεύθυνση και τομείς της οικονομίας θα διοχετευτούν οι επενδύσεις».
 
Σύμφωνα πάντως με δήλωση της κ. Μαύρου στο ΚΥΠΕ για τη συνεδρία, είπε πως κατά τη συνεδρία ολοκληρώθηκε η συζήτηση των νομοσχεδίων και των κανονισμών για το επενδυτικό σχέδιο πολιτογραφήσεων και την προσεχή Παρασκευή 31/7 τα νομοθετήματα θα τεθούν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.
 
Η κ. Μαύρου διευκρίνισε πως η προσπάθεια ήταν να καταστούν πιο σαφείς οι πρόνοιες των κανονισμών και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «γενικά σε πνεύμα συναίνεσης το καταφέραμε».

ΞΠ/ΚΥΠΕ

 
18883
Thumbnail