Κλείνουν mall, cafe, εστιατόρια /Τι γίνεται με άλλα καταστήματα

Από την Παρασκευή σε ισχύ τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε σήμερα (9/12) ο Υπουργός Υγείας στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά την πραγματοποίηση της έκτακτης σύσκεψης του Υπουργικού Συμβουλίου για τον κορωνοϊό στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης:

Με βάση τα νέα μέτρα αναστέλλεται η λειτουργία των mall, τα υπερκαταστήματα θα λειτουργούν με πλαφόν στον αριθμό πελατών, ενώ χώροι εστίασης θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με κατ’ οίκον διανομή και take away.

Τα πιο κάτω μέτρα τίθενται σε ισχύ από την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί, ενώ με βάση τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, θα παραμείνουν σε εφαρμογή μέχρι τα μεσάνυκτα της 31ης Δεκεμβρίου. 

1/ Αναστέλλεται η λειτουργία των κλειστών εμπορικών κέντρων (malls). Τα υπερκαταστήματα, πολυκαταστήματα και τα μεγάλα καταστήματα πέραν των 500 τ.μ. (εξαιρείται το λιανεμπόριο τροφίμων, δηλαδή οι υπεραγορές) θα λειτουργούν με τήρηση του μέτρου του 1 ατόμου προς 10 τ.μ. και με πλαφόν στον αριθμό πελατών.

2/ Αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης. Το μέτρο αφορά εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρους εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ, με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ’ οίκον διανομή και take away. Νοείται ότι μετά τις 9 το βράδυ επιτρέπεται μόνο κατ’ οίκον διανομή.  

Οι χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων δύνανται να λειτουργούν μέχρι τις 9 το βράδυ μόνο για εξυπηρέτηση των προσώπων που διανυκτερεύουν στα εν λόγω ξενοδοχεία/τουριστικά καταλύματα. Επιτρέπεται η λειτουργία των χώρων εστίασης στον Αερολιμένα Πάφου και Λάρνακας. 

Ο Υπουργός Υγείας όπως ανέφερε αναγνωρίζει την κούραση που μπορεί να έχει προκληθεί σε κάποιους μετά απο 9 μήνες με την παδνημία, καλώντας όμως τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα για να έχουμε τις λιγότερες δυνατόν επιπτώσεις.
f

 
27328