Γονείς & Δήμος κλείνουν όλα τα σχολεία στη Π. Χρυσοχούς

«Στόχος, η διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας τόσο των μαθητών, όσο και των δημοτών τους»

Το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων Πόλης Χρυσοχούς για δύο εβδομάδες αποφάσισαν ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, η Σχολική Εφορεία και οι Σύνδεσμοι Γονέων των εκπαιδευτηρίων Πόλης Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς, μετά τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορωνοιού στα εκπαιδευτήρια Πόλης Χρυσοχούς και γενικότερα στην περιοχή, ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, η Σχολική Εφορεία και οι Σύνδεσμοι Γονέων των εκπαιδευτηρίων Πόλης Χρυσοχούς «με αίσθημα ευθύνης, έχουν συναποφασίσει το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων Πόλης Χρυσοχούς σε όλες τις βαθμίδες για περίοδο δύο εβδομάδων».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στόχος τους είναι η διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας τόσο των μαθητών, όσο και των δημοτών τους.

Καλούν επιπρόσθετα το  αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας να αποδεχτεί την απόφασή τους  και να προχωρήσει στην εφαρμογή της εξ` αποστάσεως εκπαίδευση.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σημειώνεται πως σε σχέση με τα εκπαιδευτήρια της Πόλης Χρυσοχούς, η Επαρχιακή Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Ζωή Πολυδώρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως στο Γυμνάσιο Πόλης Χρυσοχούς υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα και στο Λύκειο Πόλης Χρυσοχούς εντοπίστηκαν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όσοι έπρεπε να μείνουν στο σπίτι σε καραντίνα ειδοποιήθηκαν από το σχολείο, σύμφωνα με τις οδηγίες της επιδημιολογικής ομάδας και μένουν στο σπίτι, συμπλήρωσε.

Οι υπόλοιποι μαθητές που παραμένουν στο σπίτι, σημείωσε η Επαρχιακή Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, παραμένουν στο σπίτι με δική τους ευθύνη και επειδή φοβούνται να μεταβούν στο σχολείο.

Επιπρόσθετα η κ. Πολυδώρου ανέφερε πως αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση, την οποία όμως διαχειριζόμαστε.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Μετά τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορωνοιού στα εκπαιδευτήρια Πόλης Χρυσοχούς και γενικότερα στην περιοχή μας, ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, η Σχολική Εφορεία και οι Σύνδεσμοι Γονέων των εκπαιδευτηρίων Πόλης Χρυσοχούς με αίσθημα ευθύνης, έχουν συναποφασίσει το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων Πόλης Χρυσοχούς σε όλες τις βαθμίδες από αύριο Παρασκευή 23/10/2020 μέχρι την Παρασκευή 06/11/2020, με στόχο την διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας τόσο των μαθητών όσο και των δημοτών μας. Καλούμε, όλους τους γονείς και μαθητές όπως απέχουν από ενδοσχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες, τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποσταστασιόποιησης και προσωπικής υγιεινής

ΚΥΠΕ

 
15800
Thumbnail