Κλειστό και σήμερα το ΓΝ Πάφου - Με προσωπικό ασφαλείας το ΤΑΕΠ

Στα 37 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Πάφο

Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα Tετάρτη (25/3) το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου μετά την παράταση των μέτρων για ακόμη 72 ώρες που αποφάσισε ο ΟΚΥΠΥ και κατόπιν συνεννόησης με την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

Διευκρινίζεται ότι το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας για τις επόμενες 72 ώρες και θα εξυπηρετεί περιστατικά, κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία ασθενοφόρων και το ΚΕΚΑ, που δεν μπορεί να διαχειριστεί ο ιδιωτικός τομέας. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την χθεσινή (24/3) απογευματινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, κανένα από τα νέα οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα, που ανακοινώθηκαν στις 18:00, χτες δεν συνδέεται με το ΓΝ Πάφου.

>>> Όλες οι εξελίξεις σε σχέση με τον κορωνοϊό <<<

Ωστόσο χτες απεβίωσε ο 63χρονος ασθενής που νοσηλευόταν αρχικά στον Παθολογικό Θάλαμο του ΓΝ Πάφου και στη συνέχεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου, ενώ ακολούθως μετά τη διάγνωση ότι πρόκειται για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, διακομίσθηκε με ειδικό ασθενοφόρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Λεμεσού.

Ο 63χρονος, που ήταν Βρετανός υπήκοος, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ήταν το πρώτο πρόσωπο που διαγνώσθηκε με κορωνοϊό στην Πάφο ενώ νοσηλευόταν στο κρατικό νοσηλευτήριο και αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.

Στο μεταξύ, 37 παραμένουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στην Πάφο μέχρι στιγμής με την πλειοψηφία τους να σχετίζονται με το ΓΝ Πάφου.

ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους
 

 
14500
Thumbnail