Κλέλια: Απενοχοποιεί την Τουρκία το ΑΚΕΛ επικρίνοντας τον ΠτΔ

Απάντηση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου στο ΑΚΕΛ για το Κυπριακό και τις Προεδρικές

Νέα απάντηση στις δηλώσεις και τοποθετήσεις του ΑΚΕΛ δίδει το Προεδρικό, με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Κλέλια Βασιλείου, να διερωτάται «πότε, επιτέλους, το ΑΚΕΛ θα κατανοήσει πως με την απόδοση ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά, το μόνο που επιτυγχάνει είναι την αποενοχοποίηση της Τουρκίας με τις επεκτατικές βλέψεις;».

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ακολουθεί αυτούσια η γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου:

«Τις προτεραιότητες του κόμματος του τις έθεσε ο ίδιος ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στη συνέντευξη του στον «Φιλελεύθερο» στις 9 Ιουνίου, όπου σαφώς αναφέρει ότι η απομάκρυνση του Προέδρου Αναστασιάδη από την εξουσία, μόλις ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή του με 57%, είναι η κύρια έγνοια του ΑΚΕΛ.

Για αυτό και η προσπάθεια του ΑΚΕΛ να βρει συμμάχους, στην πιο πάνω προτεραιότητα που έχει θέσει.

Και επειδή ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπόσχεται σήμερα ότι, την κρίσιμη ώρα για το Κυπριακό το ΑΚΕΛ θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, ελπίζουμε ότι αυτή η υπόσχεση δεν θα είναι όπως ήταν η απόφαση του κατά το 2004 όταν, προκειμένου να τσιμεντώσει το ναι, είπε όχι.

Ούτε όπως ήταν η «υπεύθυνη» στάση του ΓΓ του ΑΚΕΛ για το Κραν Μοντανά, όπου ενώ εκθείαζε τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας να καταθέσει γραπτώς προτάσεις επί του πλαισίου του ΓΓ των ΗΕ, στη συνέχεια υιοθετώντας άλλο καθ΄ υπαγόρευση αφήγημα, τον κατηγορούσε ως υπαίτιο της κατάρρευσης των συνομιλιών.

Ένα άλλο ερώτημα που τίθεται στο ΑΚΕΛ είναι, αφού στην ουσία ενοχοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά για τη μη λύση του Κυπριακού, γιατί το ίδιο το ΑΚΕΛ δεν αξιοποίησε την περίοδο της διακυβέρνησης του με συνομιλητή τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, για να λύσει το Κυπριακό;.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Επιπρόσθετα, θέλουμε να ρωτήσουμε το ΑΚΕΛ κατά πόσο η προτεραιότητα που έχει θέσει για απομάκρυνση του Προέδρου Αναστασιάδη από την εξουσία, το παρεμποδίζει να βλέπει τις συνεχείς απειλές και παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, τις προθέσεις της Άγκυρας να αλλάξει το καθεστώς της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και, ακόμα, την προσπάθεια αλλαγής της βάσης λύσης από την ψευδοκυβέρνηση με την ενθάρρυνση της Άγκυρας, καλώντας την ίδια ώρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πείσει για τις καλές του προθέσεις σε ό,τι αφορά την εξεύρεση μόνιμης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού. 

Πότε, επιτέλους, το ΑΚΕΛ θα κατανοήσει πως με την απόδοση ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά, το μόνο που επιτυγχάνει είναι την αποενοχοποίηση της Τουρκίας με τις επεκτατικές βλέψεις;», καταλήγει η κα Βασιλείου.

 
22288