Κόκκινος συναγερμός από Υπουργό Υγείας - Ραγδαία αύξηση Covid19

Ο Υπουργός Υγείας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για ανασκόπηση της κατάστασης - Δεν αποκλείονται νέα μέτρα

Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, εκφράζει με γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος συγκάλεσε για αύριο Τετάρτη (14/10) έκτακτη σύσκεψη για ανασκόπηση των τελευταίων δεδομένων και συζήτηση τρόπων χειρισμού της κατάστασης όπως διαμορφώνεται.

>>> Διαβάστε ακόμη: Ξέφυγαν τα κρούσματα / Ενδεχόμενο για νέα μέτρα & οδηγίες <<<

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του Υπουργού Υγείας:

Μόλις έχω ενημερωθεί για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ των τελευταίων 24 ωρών, τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα το απόγευμα, και επιθυμώ να εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για την άκρως ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και ιδιαίτερα για την ανοδική τάση που παρατηρείται.

Η ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας τα τελευταία 24ωρα, μάς υποχρέωσε να επεκτείνουμε τα περιοριστικά μέτρα, και δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωσή τους, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, εξέλιξη την οποία απευχόμαστε.

Απευθύνω και πάλιν θερμή έκκληση στους πολίτες και ζητώ τη συνεργασία τους, ώστε η κατάσταση να παραμείνει σε διαχειρίσιμα επίπεδα και να αποτρέψουμε τη δημιουργία μη αναστρέψιμων συνθηκών, που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία συμπολιτών μας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Έχω ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συγκάλεσα εκτάκτως την Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα για αύριο στις 10.30 π.μ., για ανασκόπηση των τελευταίων δεδομένων και συζήτηση τρόπων χειρισμού της κατάστασης όπως διαμορφώνεται, υπό το φως των νέων ανησυχητικών δεδομένων.
 

 
15637
Thumbnail