Κορωνοϊός: 13 κρούσματα στην Πόλη Χρυσοχούς / Λεπτομέρειες

Εντοπίστηκαν από την διενέργεια 300 τεστ

Στην εκτίμηση ότι στις επόμενες μία με δύο εβδομάδες το πρόβλημα με τα κρούσματα COVID- 19 θα ελεγχθεί στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς, προέβη ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε ότι σε διάστημα περίπου δεκαπέντε ημερών το πρόβλημα αναμένεται να επιλυθεί, αφού οι δημότες έχουν ευαισθητοποιηθεί και λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας και υγιεινής.

Ερωτηθείς για την ιχνηλάτιση των δημοτών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς και τα αποτελέσματα της, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως εντοπίστηκαν 13 θετικά κρούσματα από τα 300 τεστ που διενεργήθηκαν.

>>> Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα στην Κύπρο - Τι εξετάζεται <<<

Από τα 13 κρούσματα, τα 6 ήταν ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα από την ομάδα της ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς, ένα από το Γυμνάσιο Πόλης Χρυσοχούς και τα υπόλοιπα 6 από την ευρύτερη περιοχή, είπε ο κ. Παπαχριστοφή, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό.

Αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως συνεργεία της τοπικής αρχής θα συνεχίσουν τους ψεκασμούς στους δημόσιους χώρους, όπως τουαλέτες και σε άλλους χώρους. 

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς έστειλε το μήνυμα στους δημότες της Πόλης Χρυσοχούς να συνεχίζουν να τηρούν τα μέτρα, προσθέτοντας πως εάν όλοι συμπεριφερθούν σωστά και τηρήσουν τα μέτρα υγιεινής, σε μια με δύο εβδομάδες στην περιοχή μπορεί να μην υπάρχουν θετικά κρούσματα κορωνοϊού, όπως και κατά το προηγούμενο διάστημα. 

(ΚΥΠΕ)

 
25696