Κορωνοϊός: Cluster 4 ατόμων από εστιατόριο στη Λάρνακα

Όλες οι πληροφορίες για τα σημερινά κρούσματα

Το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε σήμερα ότι από σύνολο 2,709 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 15 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19. 

>>> Διαβάστε επίσης:  Πιθανά έκτακτα μέτρα στη Λάρνακα όπως Λεμεσό, λέει ο Βύρας <<<

Πιο συγκεκριμένα, τα κρούσματα προέκυψαν από:

10 x ιδιωτική πρωτοβουλία:

  • Οι 9 είναι ποδοσφαιριστές/άλλο προσωπικό της Νέας Σαλαμίνας: Πέραν από τα 8 για τα οποία ενημερωθήκαμε το πρωί, προέκυψε και 9ο. Το cluster έχει 20 άτομα.
  • Το 10ο άτομο αφορά εργαζόμενο του Ocean Basket Φοινικούδων και συνδέεται με την αλυσίδα των εργαζομένων στο εστιατόριο. Από την αλυσίδα έχουμε μέχρι σήμερα 4 άτομα (τα άλλα άτομα ανακοινώθηκαν στις 15, 17, 18 Σεπτεμβρίου). Το σημερινό περιστατικό δεν εργαζόταν, καθώς βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος και έκανε την εξέταση ιδιωτικά μετά από πρωτοβουλία της διεύθυνσης του εστιατορίου.

>>> Διαβάστε επίσης:  Βάλλει κατά Νέας Σαλαμίνας το Υπ. Υγείας / Παραβίασαν τις οδηγίες <<<

2 x πτήσεις:

  • Το 1ο άτομο έφτασε στην Λάρνακα από το Μόναχο στις 21/9.
  • Το 2ο άτομο έφτασε στην Πάφο από Μόναχο στις 21/9.

2 x ιχνηλάτηση:

  • Το 1ο άτομο είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 20/9 από το Μικροβιολογικό της Αμμοχώστου, με ταξιδιωτικό ιστορικό στο Birmingham στις 9/9 και συμπτώματα από τις  11/9 (μυαλγίες). Το σημερινό κρούσμα είχε ταξιδέψει μαζί του στην ίδια πτήση και έχει επίσης συμπτώματα.
  • Το 2ο άτομο είναι επαφή του κρούσματος που είχε ανακοινωθεί στις 18/9 από ιδιωτική πρωτοβουλία με συμπτώματα από τις 14/9.

1 x Μικροβιολογικά Εργαστήρια Γενικών Νοσοκομείων: Πρόκειται για άτομο που έχει συμπτώματα από τις 18/9 (βήχα, μυαλγίες).

 
25090