Κορωνοϊός/Κύπρος: 1 στους 13 που έκανε το τεστ βρέθηκε θετικός

Τα 79 από τα 91 νέα κρούσματα αφορούν εγχώριες λοιμώξεις – Τα δεδομένα

Ενενήντα ένα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, εκ των οποίων τα 79 αφορούν εγχώριες λοιμώξεις, ανακοίνωσε σήμερα (26/10) το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, συνολικά, διενεργήθηκαν 2,285 εργαστηριακές εξετάσεις, από τις οποίες, ωστόσο, οι 1,237 αφορούσαν το πρόγραμμα ελέγχων επιβατών στα αεροδρόμια, με 12 θετικά περιστατικά.

Ως εκ τούτου, από τις υπόλοιπες 1,048 εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψαν 79 νέα περιστατικά κορωνοϊού, τα οποία αφορούν εγχώριες λοιμώξεις. Είναι σαφές ότι ένα στα 13 άτομα που εξετάστηκαν είναι θετικά στον ιό. 

Όπως τονίζει το Υπουργείο Υγείας, πολύ σημαντικό, και δείχνει ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα, είναι και το γεγονός ότι από την διαδικασία της ιχνηλάτησης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διενεργήθηκαν συνολικά 345 εργαστηριακές εξετάσεις και προέκυψαν 35 κρούσματα, δηλαδή ένα στα 10 άτομα που υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό έλεγχο, εντοπίστηκε θετικό στον ιό.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αναλυτικά, τα σημερινά κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως:

  • Από 345 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 35 κρούσματα.
  • Από 469 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 25 κρούσματα.
  • Από 190 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 9 κρούσματα.
  • Από 44 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 10 κρούσματα.
  • Από 1,237 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 12 κρούσματα.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 3,636.

 
23423