Η καραντίνα δεν έληξε για τους πρόσφυγες των πολυκατοικιών χωρίς ανελκυστήρες, τόνισε η Βουλευτής του ΑΚΕΛ

Η καραντίνα δεν έληξε για τους κατοίκους των προσφυγικών πολυκατοικιών που δεν έχουν ανελκυστήρες, δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, όπου συζητήθηκε το θέμα, Σκεύη Κούτρα Κουκουμά.
 
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων είπε αρχικά πως συζητήθηκαν σήμερα (30/6) δύο προτάσεις νόμου των βουλευτών του ΔΗΣΥ που είχαν ως στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος εγκατάστασης ανελκυστήρων στις προσφυγικές πολυκατοικίες.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
«Δυστυχώς φαίνεται ότι το παιγνίδι σε βάρος των προσφύγων συνεχίζεται. Η τοποθέτηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχέση με τις προτάσεις Νόμου είναι ξεκάθαρη. Θεωρούνται αντισυνταγματικές και είναι πολύ δύσκολη η εφαρμογή τους», είπε η κ. Κουκουμά σημειώνοντας πως από τη μια το κυβερνητικό κόμμα καταθέτει προτάσεις Νόμου, «ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των προσφύγων ότι προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα και από την άλλη η Κυβέρνηση να τις κρίνει αντισυνταγματικές».
 
Πρόσθεσε πως το Υπουργείο υπέδειξε μάλιστα στην Επιτροπή να ζητήσει γνωμάτευση από την Νομική Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως αυτό δεν το κάνει το κράτος που έχει ως σύμβουλο την ΝΥ. 

«Ξεκάθαρα για εμάς είναι υπεκφυγές για να συνεχιστεί αυτή η κοροϊδία σε βάρος του προσφυγικού κόσμου», είπε και ανέφερε πως απομένουν 221 πολυκατοικίες στις οποίες χρειάζεται να τοποθετηθεί ανελκυστήρας

Στην πλειοψηφία τους, είπε, υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με τη συναίνεση των ιδιοκτητών και θα πρέπει το κράτος να μην κωλυσιεργεί άλλο αφού όπως υποστηρίζει η Κυβέρνηση από το 2016  προσπαθεί να βρει τρόπος επίλυσης του προβλήματος.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Η κ. Κουκουμά είπε πως η Κυβέρνηση δεν έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να βρεθεί η νομικής οδός καθώς και την οδό που θα πείσει τους ενοίκους για να συγκατατεθούν στην τοποθέτηση ανελκυστήρων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι και όλα αυτά τα χρόνια, πρόσθεσε, θα έπρεπε να βρεθεί η λύση.
 
«Δεν μπορεί κανένας πλέον να κοιτά τους πρόσφυγες στα μάτια γιατί η καραντίνα έληξε για όλους μας, ενώ για όσους μένουν στους 3ους ορόφους αυτών των πολυκατοικιών συνεχίζεται και είναι άγνωστο μέχρι πότε θα λήξει», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

 
10736
Thumbnail

Οριστικές αποφάσεις για την Δημαρχία Αγλαντζιάς πήρε σε αποψινή του συνεδρία το Κίνημα Οικολόγων καθώς η Επαρχιακή επιτροπή του κινήματος τάχθηκε υπέρ της καθοδου της Αναπληρώτριας Προέδρου Έφης Ξάνθου.

ad1mobile

Η κυρία Ξάνθου διεκδίκησε τον Δημαρχιακό θώκο και το 2016.

>>> Διαβάστε επίσης: Τι ισχύει με αυτοτελώς εργαζόμενους και τα νέα σχέδια στήριξης <<<

Μετά και αυτή την εξέλιξη στην κούρσα έχουν ριχθεί μέχρι στιγμής από πλευράς ΔΗΚΟ ο Κώστας Κόρτας από την ΕΔΕΚ η Μαρία Βασιλειάδου και από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου.

ad2mobile

Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις του ΑΚΕΛ για στήριξη του Κώστα Κόρτα ενώ ο ΔΗΣΥ κρατά για την ώρα κλειστά τα χαρτιά του. 

 

article 1