Κούσιος: Απαντά στο ΑΚΕΛ για Υγεία με αριθμούς

Τι απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, στο ΑΚΕΛ για τα ζητήματα υγείας

Απάντηση στο ΑΚΕΛ για τα ζητήματα υγείας, έδωσε σήμερα (8/4) με γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Κυριάκος Κούσιος.

Όπως αναφέρει ο  κ. Κούσιος, «το ΑΚΕΛ χθες, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με ανακοίνωση του κατήγγειλε «τη συνεχή υποβάθμιση του δημοσίου τομέα της υγείας» και ότι  ακόμη «η παροχή υπηρεσιών υγείας, είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο για λίγους». Πραγματικά διερωτάται κανείς σε ποιούς αναφέρεται το ΑΚΕΛ».

Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως, «όχι μόνο ανακόψαμε την πτωτική πορεία των δημοσίων νοσηλευτηρίων, αλλά με μεγάλες επενδύσεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, καθώς και με εκ βάθρου αναδιάρθρωση, προσφέρουν πλέον υπηρεσίες υγείας που καθημερινά αναβαθμίζονται», ενώ σημείωσε ότι, «κάθε πολίτης αισθάνεται καθημερινά τη στήριξη που μπορεί να έχει μέσω του ΓΕΣΥ».

Να υπενθυμίσουμε πως, σε χθεσινή (7/4) του ανακοίνωση το ΑΚΕΛ τόνισε πως, «η παρούσα υγειονομική κρίση όπως και οι συνθήκες  οικονομικής, κοινωνικής κρίσης και οικονομικής ανισότητας απάντησαν στο πολιτικό ερώτημα αν χρειαζόμαστε μεγαλύτερο κράτος. Πλούσιοι και φτωχοί έτρεξαν στο δημόσιο νοσοκομείο για θεραπεία της COVID και αυτό απέδειξε ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερο κοινωνικό κράτος, ειδικά στο τομέα της υγείας, του δημόσιου νοσοκομείου και των κοινωνικών υπηρεσιών. Η διαφύλαξη του δικαιώματος της υγείας είναι περισσότερο από αναγκαία. Η υγεία είναι δικαίωμα και αποτελεί κοινωνικό αγαθό το οποίο έχει υποχρέωση να παρέχει ένα κράτος στους πολίτες του. Είναι πέρα από ορατή πλέον η αναγκαιότητα ύπαρξης δυνατών δημόσιων νοσηλευτηρίων που θα είναι οι φύλακες της δημόσια υγείας».

Ακολουθεί αυτούσια η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο ΑΚΕΛ:
«Το ΑΚΕΛ χθες, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με ανακοίνωση του κατήγγειλε «τη συνεχή υποβάθμιση του δημοσίου τομέα της υγείας» και ότι  ακόμη «η παροχή υπηρεσιών υγείας, είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο για λίγους».

Πραγματικά διερωτάται κανείς σε ποιούς αναφέρεται το ΑΚΕΛ.

Στην Κυβέρνηση που σχεδίασε και εφάρμοσε μετά από 40 χρόνια ατέρμονων προσπαθειών το ΓΕΣΥ και το οποίο αποτελεί σήμερα το στήριγμα κάθε πολίτη, κάθε κοινωνικής και οικονομικής τάξης; Στην Κυβέρνηση που σχεδίασε και  εφάρμοσε το πρώτο καθολικό και αλληλέγγυο σύστημα υγείας από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Στα μηδενιστικά συνθήματα του ΑΚΕΛ απαντούν τα έργα.

Απαντούν τα στοιχεία και οι αριθμοί που δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί ο προϋπολογισμός για την υγεία.

Όχι μόνο ανακόψαμε την πτωτική πορεία των δημοσίων νοσηλευτηρίων, αλλά με μεγάλες επενδύσεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, καθώς και με εκ βάθρου αναδιάρθρωση, προσφέρουν πλέον υπηρεσίες υγείας που καθημερινά αναβαθμίζονται.

Κάθε πολίτης αισθάνεται καθημερινά τη στήριξη που μπορεί να έχει μέσω του ΓΕΣΥ.

Μέσα σε 21  μόλις μήνες λειτουργίας του ΓΕΣΥ, 870 χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν εγγραφεί στο σύστημα και σε κατάλογο προσωπικού γιατρού, 784 χιλιάδες δικαιούχοι επισκέφτηκαν προσωπικούς ιατρούς και 618 χιλιάδες έχουν επισκεφθεί, στο πλαίσιο του ΓΕΣΥ, ειδικούς γιατρούς.

Αυτή την τεράστια προσφορά καμία κομματική σκοπιμότητα και καμία κομματική ανακοίνωση δεν μπορεί να τη μηδενίσει.»

Επισυνάπτονται στοιχεία για την πορεία του ΓΕΣΥ από 1/6/2019 μέχρι 31/03/2021:
δ
δ
δ

 
27508