Κούσιος: Απαντά στο ΑΚΕΛ με αναφορά στον Τζιοβάνη

«Όσο και να προσπαθεί το ΑΚΕΛ να αποπροσανατολίσει, τα γεγονότα είναι εκεί μιλούν από μόνα τους», τονίζει

Σκληρή απάντηση στο ΑΚΕΛ δίδει μέσω γραπτής δήλωσής του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, αναφορικά με τις επικρίσεις του κόμματος σε ό,τι αφορά το θέμα των Πολιτογραφήσεων.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Μεταξύ άλλων ο κ. Κούσιος τονίζει πως, «όσο και να προσπαθεί το ΑΚΕΛ να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη τα γεγονότα είναι εκεί μιλούν από μόνα τους».

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

Τo ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει συνεχώς θέματα που όχι μόνο έχουν συζητηθεί επανειλημμένως και στα οποία έχουν δοθεί πλήρεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις, αλλά και για τα οποία έχουν διεξαχθεί ανεξάρτητες έρευνες που καταδεικνύουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καμία σχέση έχει με όσα του αποδίδει το ΑΚΕΛ, αφού ουδέν μεμπτό προέκυψε.

Είναι προφανής η σκοπιμότητα του ΑΚΕΛ. Τα ασήκωτα βάρη που προκύπτουν από την ανάμιξη του στα όσα αποκαλύφθηκαν στο βίντεο του Al Jazeera πρέπει με κάθε τρόπο να υποβαθμιστούν και να στραφεί η προσοχή της κοινής γνώμης αλλού.

Όσο και να προσπαθεί το ΑΚΕΛ να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη τα γεγονότα είναι εκεί μιλούν από μόνα τους.

Δικηγόρος ποιανού κομματικού στελέχους διαφημίζει τις ικανότητες και τις διασυνδέσεις που έχει για να ξεγελά το ΚΕΠ και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια Υπουργών, οι οποίοι του αρνούνταν βοήθεια, κατά την ομολογία του δικηγόρου, στο βίντεο;

Σε ποιου το σπίτι έγινε το φαγοπότι και το τσούγκρισμα των ποτηριών;

Ποιος επρόκειτο να πωλήσει στους υπό κάλυψη δημοσιογράφους ακίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ;

Η κρίση που προέκυψε από το βίντεο του Al Jazeera και τα όσα καταγράφονται σε αυτό, και που προκάλεσαν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση όλων, αφορούν πρώτα και πάνω από όλα στέλεχος του ΑΚΕΛ.

Στο βίντεο παρουσιάζεται ένα οργανωμένο κύκλωμα που υποστήριζε ότι μπορεί να ξεγελά το σύστημα, τους κανόνες και τη νομοθεσία που αφορούσαν το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, με πρωταγωνιστή, μεταξύ άλλων, και ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτή του κόμματος, και όχι με εμπλοκή οποιουδήποτε κυβερνητικού αξιωματούχου.

Υπενθυμίζω ότι για τα θέματα, τα οποία το ΑΚΕΛ ατεκμηρίωτα συνεχώς επαναλαμβάνει, διεξήχθησαν έρευνες από τη Moneyval, τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, τον Γενικό Ελεγκτή, τον Δικηγορικό Σύλλογο Κύπρου και τη ΜΟΚΑΣ, σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες ξένων χωρών, και από τις οποίες αποδείχθηκε ότι ουδέν μεμπτό προέκυψε, καταρρίπτοντας την προσπάθεια του ΑΚΕΛ να ρίξει σκιές  στην εντιμότητα και να σπιλώσει την προσωπικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.  

Σημειώνω ακόμα ότι τα όσα ανυπόστατα επικαλείται συνεχώς το ΑΚΕΛ τέθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο των Προεδρικών Εκλογών του 2018 ενώπιον του κυπριακού λαού και το ΑΚΕΛ έλαβε την απάντηση των πολιτών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα παρουσίασε αδυναμίες. Θα δικαιολογούνταν αν όσα οι επικριτές της Κυβέρνησης της καταλογίζουν αν η Κυβέρνηση παρέμενε απαθής στις αδυναμίες που παρουσιάζονταν.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Είναι, όμως, καλά γνωστό σε όλους πως πέντε στο σύνολο βελτιώσεις έγιναν στο ΚΕΠ από το 2014 μέχρι και τον Ιούνιο του 2020, όταν και θεσπίστηκε μια αυστηρή νομοθεσία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Χωρίς, αμφιβολία, ωστόσο, η εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο θέμα, μετά το ντροπιαστικό περιεχόμενο του βίντεο του Al Jazeera που οδήγησε και στην απόφαση της Κυβέρνησης να τερματίσει το Πρόγραμμα, αποτελεί μια λυπηρή και ανεπιθύμητη εξέλιξη.

Η Κυβέρνηση έχει, ήδη, δρομολογήσει διαδικασίες έρευνας και ελέγχου όλων ανεξαιρέτως των πολιτογραφήσεων από την πρώτη μέρα εφαρμογής του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος μέχρι και σήμερα, ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και απόδοση ευθυνών εκεί και όπου θα διαπιστωθεί ότι υπάρχουν.
 

 
20253