Κούσιος για Οδυσσέα: Η ανοχή ΠτΔ στον λαϊκισμό δεν θα συνεχιστεί

«Η ανοχή στον λαϊκισμό και την πολιτικοποίηση ενός ανεξάρτητου θεσμού δεν είναι πλέον δυνατόν να συνεχιστεί», τονίζει

«Η ανοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης στον λαϊκισμό και την πολιτικοποίηση ενός ανεξάρτητου θεσμού δεν είναι πλέον δυνατόν να συνεχιστεί», τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, με αφορμή την δημοσιοποίηση νέας έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, για τις Πολιτογραφήσεις.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

«Αναφερόμενος στη χθεσινή (27/11) δημοσιοποίηση ‘έκθεσης’ του Γενικού Ελεγκτή επιθυμώ να επισημάνω τα ακόλουθα:

1/ Για πολλοστή φορά, ο εν λόγω αξιωματούχος εκτρέπεται, παραβιάζει διατάξεις του Συντάγματος, περιφρονεί και υποσκάπτει άλλους θεσμούς, και η εν γένει ανάρμοστη συμπεριφορά του πλήττει το κύρος, την αξιοπιστία και την ανεξαρτησία του θεσμού που κλήθηκε να υπηρετήσει.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

2/ Η δημοσιοποιηθείσα 'έκθεση' κατά παράβαση των γνωματεύσεων του Γενικού Εισαγγελέα υπερβαίνει τις συνταγματικές του αρμοδιότητες, παρεμβαίνει ανεπίτρεπτα στην οιονεί δικαστική εξουσία της ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής και αποπειράται να προκαταλάβει τα πορίσματα της, περιφρονώντας το ήθος και την ακεραιότητα των προσωπικοτήτων που την αποτελούν.

3/ Για λόγους εξόφθαλμης σκοπιμότητας, η 'έκθεση' είναι αντίθετη με κάθε αρχή δικαίου, βασίζεται σε υποθέσεις και ανεπιβεβαίωτα στοιχεία και βρίθει ανακριβειών, διαστρεβλωτικών και αντιφατικών ισχυρισμών, και καταλήγει σε εσκεμμένως αυθαίρετα συμπεράσματα.

Το χείριστο, καθ’ υπέρβαση εξουσίας αποδίδει πιθανές εγκληματικές πράξεις ή προθέσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο ή σε νυν και πρώην Υπουργούς.

Θέλω να καταστήσω σαφές πως η ανοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης στον λαϊκισμό και την πολιτικοποίηση ενός ανεξάρτητου θεσμού δεν είναι πλέον δυνατόν να συνεχιστεί».
 

 
27751