Κούσιος: Ίσως ανοίξουν τα οδοφράγματα την Παρασκευή

Κατ' αρχήν συμφωνία για σημεία διέλευσης, νέα τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη με στόχο άνοιγμα την Παρασκευή

Επί των αρχών και της ουσίας φαίνεται να υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία σε ότι αφορά τα σημεία διέλευσης, που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, με στόχο την επαναλειτουργία τους την Παρασκευή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ερωτηθείς για τη σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχε για το θέμα ο Ε/κ διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, με τον ειδικό αντιπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Εργκιούν Ολγκούν, και την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Ο κ. Κούσιος είπε πως με την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης θα είμαστε στην κατάσταση προ της πανδημίας του κορωνοϊού, με μοναδική διαφοροποίηση την προσκόμιση των αναγκαίων πιστοποιητικών για την COVID-19.
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως την Τετάρτη θα γίνει νέα τηλεδιάσκεψη του κ. Μαυρογιάννη με τον κ. Ολγκούν και την κ. Σπέχαρ με στόχο να συμφωνηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να επαναλειτουργήσουν τα σημεία διέλευσης την Παρασκευή.

Ο κ. Κούσιος είπε ακόμη πως η απόφαση για το επανάνοιγμα των οδοφραγμάτων λαμβάνεται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα σε σχέση με τον κορωνοϊό, αλλά εξακολουθεί να παραμένει μια πολιτική απόφαση.
 
(ΚΥΠΕ)

 
25064