Κούσιος σε ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ: Θα λεχθούν πολλά όταν τελειώσει η Έκθεση

Απάντηση Κυβερνητικού Εκπροσώπου σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ για ενδιάμεσο πόρισμα

Γραπτή απάντηση προς το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ έδωσε σήμερα (4/5) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Κυριάκος Κούσιος, αναφορικά με το ενδιάμεσο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις.

>>>Διαβάστε εδώ όσα έχουν προηγηθεί σχετικά με το ενδιάμεσο πόρισμα<<<

Όπως αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «ενόσω η Ερευνητική Επιτροπή συνεχίζει το έργο της, η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σεβόμενη τη διαδικασία, αλλά και την ανεξαρτησία και το έργο που επιτελεί η Επιτροπή».

«Όσον αφορά τους αστήρικτους ισχυρισμούς του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, που δεν είναι παρά η επανάληψη των ίδιων ισχυρισμών που προβάλλουν εδώ και μήνες στα πλαίσια μιας ενορχηστρωμένης δυσφημιστικής προσπάθειας κατά της Κυβέρνησης, πολλά θα λεχθούν όταν η Ερευνητική Επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της», κατέληξε ο κ. Κούσιος.

Να υπενθυμίσουμε πως, νωρίτερα το ΑΚΕΛ σε δική του ανακοίνωση ανέφερε πως, «Το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής για τα διαβατήρια καθιστά φανερό ότι οι Εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε σχέση με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων συνέβαλαν θετικά και αποφασιστικά στην έρευνα γύρω από τη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων που συνιστά το σκάνδαλο των σκανδάλων».

Να σημειώσουμε ταυτόχρονα ότι, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχει δηλώσει ότι, «H ενδιάμεση Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου αποκάλυψε την τεράστια έκταση του σκανδάλου των παράνομων πολιτογραφήσεων και τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη, για το ίδιο το σκάνδαλο, αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης του». 

Στην δήλωση του κ. Παπαδόπουλου, απάντηση έσπευσε να δώσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός με δική του ανακοίνωση τονίζοντας ότι «το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής δεν δικαιώνει κανένα, και ιδιαίτερα όσους την αμφισβήτησαν», στην οποία το ΔΗΚΟ απάντησε ξανά αναφέροντας ότι, «αντί ο ΔΗΣΥ να απολογηθεί στον κυπριακό λαό για την παρανομία που μας έχει κάνει ρεζίλι διεθνώς ζητά και συγχαρητήρια για τον διορισμό της Ερευνητικής Επιτροπής, ενώ συνεχίζει να εμποδίζει την Ελεγκτική Υπηρεσία να κάνει τον δικό της έλεγχο».

Επίσης να σημειώσουμε πως σήμερα (4/5) και η Ελεγκτική Υπηρεσία εξέφρασε τις απόψεις της ως προς τα ευρήματα του ενδιάμεσου πορίσματος.

 
27751