Κούσιος σε Άντρο: Η Κυβέρνηση δεν ζει σε κλειστά γραφεία

Τι απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στον ΓΓ ΑΚΕΛ 

Απάντηση στις σημερινές (10/3) δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, κ. Άντρο Κυπριανού, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Κυριάκος Κούσιος αναφέροντας χαρακτηρίστηκα πως «η Κυβέρνηση δεν ζει σε κλειστά γραφεία», αλλά όπως ανέφερε, «αποδεδειγμένα έχει επαφή με την πραγματικότητα και είναι δίπλα στους πολίτες, αφού η Κύπρος κατάφερε να διαχειριστεί με επιτυχία την πανδημία σε όλα τα επίπεδα».

Να υπενθυμίσουμε πως στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα, ο κ. Κυπριανού απεύθυνε έκκληση στους κυβερνώντες «να μην μένουν απομονωμένοι από την πραγματική κοινωνία, αλλά να βγουν από τα γραφεία τους και να δουν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος».

Ακολουθεί αυτούσια η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο ΑΚΕΛ:
«Η Κυβέρνηση δεν ζει σε κλειστά γραφεία, αλλά αποδεδειγμένα έχει επαφή με την πραγματικότητα και είναι δίπλα στους πολίτες, αφού η Κύπρος κατάφερε να διαχειριστεί με επιτυχία την πανδημία σε όλα τα επίπεδα.

Η Κύπρος είναι ανάμεσα στις πέντε πρώτες χώρες με την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας, από τις πρώτες χώρες σε διαγνωστικούς ελέγχους και μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες στην εμβολιαστική κάλυψη. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι είμαστε η δεύτερη χώρα στον κόσμο με τους λιγότερους θανάτους, αναλογικά.

Αποτελεί, επίσης, γεγονός, ότι το σύστημα υγείας ανταποκρίθηκε με επάρκεια, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις του ΑΚΕΛ, διότι τα τελευταία χρόνια όχι μόνο υπερδιπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός για την Υγεία, αλλά και τέθηκε σε εφαρμογή από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη το ΓΕΣΥ.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αντιμετώπισε έγκαιρα τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πανδημία. Από την πρώτη στιγμή εφάρμοσε μια πολιτική στήριξης των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Ήδη, η Κυβέρνηση εφαρμόζει το 11ο σχέδιο στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων και ευάλωτων ομάδων ύψους 1,6 δις ευρώ και πρόσφατα εκταμιεύθηκαν τα 100 εκ. από το σύνολο των 200 εκ. ευρώ της νέας περιόδου.

Παράλληλα, και παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις της αντιπολίτευσης η Κυβέρνηση κατόρθωσε να περιορίσει την ύφεση στην Κύπρο πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ δηλαδή στο περίπου πέντε τοις εκατόν, ενώ περιόρισε σημαντικά το ποσοστό αύξησης της ανεργίας.

Ο φετινός προϋπολογισμός του κράτους είναι ο πιο κοινωνικά προσανατολισμένος προϋπολογισμός που ψηφίστηκε από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας, με σύνολο 2.9 δις ευρώ για κοινωνικές δαπάνες.

Αυτό τον προϋπολογισμό που στήριξε και στηρίζει εργαζόμενους, επιχειρήσεις, νοικοκυριά και τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, το ΑΚΕΛ και ο κ. Άντρος Κυπριανού τον καταψήφισαν.

Ποιος ζει τελικά ανάμεσα στον κόσμο και ποιος στα γραφεία;»

 
27800