Κούσιος: Στον πάγο €1,2 δισ. λόγω της αντιπολίτευσης

Τι δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζει τη λύπη του για τη μη έγκριση των μεταρρυθμίσεων, καθότι αποστερούν από το σύνολο του λαού μας τα οφέλη που θα επέφερε η υιοθέτηση τους, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Ι. Κούσιος.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος είπε ότι «κατά τη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου εξετάστηκαν οι επιπτώσεις από την απόφαση κομμάτων της αντιπολίτευσης, να ανατρέψουν ουσιαστικά με περιστασιακές πλειοψηφίες, ώριμες μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Εξετάστηκαν, ιδιαίτερα,  οι συνέπειες της μη έγκρισης από τη Βουλή των δύο σημαντικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν τη δικαιοσύνη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζει τη λύπη του για τη μη έγκριση των μεταρρυθμίσεων, καθότι αποστερούν από το σύνολο του λαού μας τα οφέλη που θα επέφερε η υιοθέτηση τους.

Η στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης συνιστά πλήγμα και για τον στρατηγικό σχεδιασμό που κατέθεσε η χώρα μας για το Τταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 1,2 δισ. ευρώ θέτει ως προϋπόθεση για απελευθέρωση των κονδυλίων, μεταξύ άλλων και την έγκριση των πιο πάνω μεταρρυθμίσεων.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζει την απογοήτευση του για τη στάση πολιτικών κομμάτων που αποστερούν από τον επιχειρηματικό κόσμο και την οικονομία, την αναγκαία ρευστότητα με τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου για την παροχή κρατικών εγγυήσεων.

Κατά τη συνεδρία του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου εκφράστηκε η βούληση από όλους τους Υπουργούς να συνεχίσουν να προωθούν τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, με βάση το Πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.
 

 
25698