Κούσιος: Στους Αρχηγούς το έγγραφο που έδωσε ο ΠτΔ σε Γκουτέρες

Ο ΠτΔ αποστέλλει σε όλους τους κομματικούς αρχηγούς το άτυπο έγγραφο που κατέθεσε στον Αντόνιο Γκουτέρες το 2017

Γραπτή απάντηση στον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού εξέδωσε σήμερα (28/12) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος αναφέροντας ότι ο κ. Κυπριανού «προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τη ζημιά που προκαλεί». 

>>> Διαβάστε επίσης:  Δεν πιστεύει τον ΠτΔ το ΑΚΕΛ, «όσες επιστολές και να στείλει» <<<

«Αντί άλλης απάντησης στον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο οποίος προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τη ζημιά που προκαλεί με τις επαναλαμβανόμενες αστήρικτες τοποθετήσεις του τόσο για την επιδιωκόμενη μορφή λύσης από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό όσο και για τις ενέργειες που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέβαλε τα τελευταία τρία χρόνια για επανέναρξη των συνομιλιών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποφάσισε και αποστέλλει σε όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων το άτυπο έγγραφο που κατέθεσε στον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στις 22 Σεπτεμβρίου 2017, δύο μόλις μήνες μετά το αδιέξοδο της Διάσκεψης στο Κραν Μοντανά, όπου όχι μόνο ξεκαθαρίζει τη μορφή λύσης που επιδιώκει η ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά και ζητούσε την επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί όπου έμειναν στο Κραν Μοντανά και με βάση τα έξι σημεία του πλαισίου του ΓΓ», αναφέρει ο Εκπρόσωπος σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Ο κ. Κούσιος προσθέτει ότι στο πολυσέλιδο άτυπο έγγραφο του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέγραφε και εισηγήσεις προς τον ΓΓ των ΗΕ για το πώς μπορούσαν να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και να έχουν πιθανότητες επιτυχίας.

>>> Διαβάστε επίσης: Άντρος για ΠτΔ: Μπορεί να καταγραφεί ως ο ηγέτης της διχοτόμησης <<<

«Έκτοτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακολούθησε απαρέγκλιτα την ίδια ακριβώς γραμμή σε όλες τις επιστολές του προς τον ΓΓ των ΗΕ, σε όλες τις συναντήσεις που είχε με τον κ. Γκουτέρες, σε όλες τις συναντήσεις που είχε με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ, γεγονός που οδήγησε στη συμφωνία των δύο ηγετών ενώπιον του ΓΓ των ΗΕ, της 25ης Νοεμβρίου 2019, στο Βερολίνο, και την έκδοση του Κοινού Ανακοινωθέντος της ίδιας ημερομηνίας», σημειώνει.

Ο κ. Κούσιος καταλήγει ότι «μετά την ανάγνωση του άτυπου εγγράφου που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε στον ΓΓ των ΗΕ, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω κριτική και επανάληψη τέτοιων αστήρικτων ισχυρισμών για το θέμα μόνο κακόβουλη και κακόπιστη μπορεί να χαρακτηριστεί».

Να υπενθυμίσουμε πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Δευτέρας 28/2 μεταξύ άλλων σημείωσε πως "εάν παρ’ ελπίδα ο κ. Αναστασιάδης εξακολουθήσει να λειτουργεί με παλινδρομήσεις και αντιφάσεις δεν πρέπει να έχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι η ιστορία θα είναι αδέκαστη μαζί του. Θα τον καταγράψει ως τον ηγέτη της διχοτόμησης.»

 
22288