Κυπριακό και τουρκικές προκλήσεις συζητούν ΠτΔ-Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα προβούν σε ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα έχει σήμερα (10/9) στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 

Ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε το προηγούμενο διάστημα με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, ενώ οι δύο ηγέτες θα συντονίσουν τη δράση τους ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και την προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Αναστασιάδης και Μητσοτάκης θα συζητήσουν επίσης για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται, άλλωστε, ότι από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα στην Άγκυρα λέγοντας ότι τόσο οι παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και το προσφυγικό - μεταναστευτικό δεν αφορούν μόνο τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας αλλά κυρίως τις σχέσεις Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο Κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε, επίσης ότι αν ο κ. Ερντογάν θέλει επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα. 

Η συνάντηση Αναστασιάδη - Μητσοτάκη είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στην Αθήνα, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πέτρος Δημητρίου, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΚΥΠΕ - Αδάμος Ζαχαριάδης

 
27800