Το Κυπριακό στο επίκεντρο συζητήσεων Νικόλα και Μητσοτάκη

Συνάντηση Νικόλα Παπαδόπουλου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στο Μέγαρο Μαξίμου

Το Κυπριακό ενόψει και της Πενταμερούς Διάσκεψης και η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου, σε όλα τα επίπεδα, για αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας και επεκτατικότητας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το πρωί της 8ης Μαρτίου 2021, στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα συνεχίσει τις επαφές του με την πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας καθώς την Τετάρτη 10/3/2021 θα έχει συναντήσεις με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. 

Ο κ. Παπαδόπουλος μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό προέβη στην εξής δήλωση:  
«Είχαμε μία χρήσιμη, εγκάρδια και παραγωγική συνάντηση μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη όπου η συζήτηση περιστράφηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και στην σύγκληση της Πενταμερούς Διάσκεψης από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, τονίσαμε για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα να ξεκαθαρίσει η βάση της λύσης σε αυτή τη συνάντηση. Δε θα πρέπει να επιτραπεί σε οποιαδήποτε πλευρά να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων άλλες μορφές λύσης από αυτή που έχει καθοριστεί από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. 

Με άλλα λόγια ο κ. Γκουτέρες δεν πρέπει να επιτρέψει στην Τουρκία να καταθέσει προτάσεις λύσης δύο κρατών ή συνομοσπονδίας. Επίσης τονίσαμε την αναγκαιότητα να προσκληθεί σε αυτή τη Διεθνή Διάσκεψη η Κυπριακή Δημοκρατία καθώς αυτή η Διεθνής Διάσκεψη θα καταπιαστεί με ζητήματα που αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Τέλος, επαναλάβαμε για ακόμη μία φορά ως ΔΗΚΟ τη δική μας πρόταση πως θα πρέπει να συσταθεί ένα Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας αναμεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο πως η Τουρκία αντιμετωπίζει την Ελλάδα και την Κύπρο ως ενιαίο εχθρό και άρα απαιτείται η καλύτερη δυνατή συνεργασία αναμεταξύ των χωρών μας για να αντιμετωπίσουμε τους κοινούς κινδύνους αλλά και για να διαφυλάξουμε τα κοινά εθνικά μας συμφέροντα.»