Το Κυπριακό συζήτησε ο Αβέρωφ με τον Samuel Beever

Συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ με Υπατο Αρμοστή Αυστραλίας

Δίνοντας συνέχεια στον κύκλο των επαφών του με Πρέσβεις, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε την Τρίτη με τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο, Samuel Beever με τον οποίο συζήτησε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
 
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου Γιώργο Χατζηγεωργίου, «οι εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει της άτυπης διάσκεψης στη Γενεύη, βρέθηκαν στο επίκεντρο και αυτής της συνάντησης του Προέδρου Νεοφύτου.  Και η Αυστραλία, στενή σύμμαχος της χώρας μας, στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται και αφορούν το εθνικό μας θέμα με στόχο την απελευθέρωση και επανένωση της χώρας μας».

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ενημέρωσε τον κ. Beever για την κατοχύρωση του χαλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ, εφόσον η Αυστραλία είναι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς χαλουμιού στον κόσμο.
 
Επίσης συζητήθηκε η συνεργασία Κύπρου-Αυστραλίας σε διάφορους τομείς όπως είναι ο ακαδημαϊκός και ο τομέας των εμπορικών σχέσεων, ενώ ο Πρέσβης της Αυστραλίας ενημέρωσε τον κ. Νεοφύτου σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της χώρας του και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(ΚΥΠΕ)

 
27343