Α. Κυπριανού: Η κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα εμβολιασμών

«Σε ό,τι μας αφορά θα συνεχίσουμε να διατυπώνουμε αυτές τις απόψεις όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να μας ισοπεδώσει»

Έχει τεράστια σημασία η κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα με τον εμβολιασμό και να αντιμετωπίσει την έλλειψη κλινών στα νοσοκομεία, ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις επαγγελματιών εκδηλώσεων, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων.
 
Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να απευθυνθεί και σε άλλες χώρες, σε άλλες εταιρείες για να εξασφαλίσει εμβόλια. Είναι προφανές ότι ο προγραμματισμός της ΕΕ για τους εμβολιασμούς έχει αποτύχει. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Δεν προχωρήσαμε με τους ρυθμούς που θα έπρεπε και θα πρέπει να δούμε πώς προχωρούμε ως χώρα να εξασφαλίσουμε εμβόλια και από άλλες πηγές, από τη στιγμή που η ίδια  η κ. Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν είπε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να γίνει κάτι τέτοιο».

>>>Προεδρικό: Απαντά στον ΓΓ ΑΚΕΛ για την πανδημία με ερωτήματα<<<
 
Δεν μπορεί, συνέχισε, ο δημόσιος τομέας ο οποίος έφτασε στα όριά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της υγείας από μόνος του, αλλά χρειάζεται στήριξη και από τον ιδιωτικό τομέα υγείας. «Χρειάζεται λοιπόν η κυβέρνηση να δει πώς καταφέρνει να συνεργαστεί με ιδιωτικά νοσηλευτήρια για να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών και ως εκ τούτου να ληφθούν και μέτρα διαφορετικά στη βάση των διαθέσιμων πλέον αρκετών κλινών, οι οποίες θα υπάρχουν».
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι οι ανθρώπινες ζωές είναι το πιο σημαντικό αγαθό και θα πρέπει να το διαφυλάξουμε, αλλά θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας και την κατάσταση στην οικονομία, τα τεράστια προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες κυρίως οι μικρομεσαίες, καθώς και την ψυχική υγεία του λαού. Ο κόσμος, πρόσθεσε, έχει φτάσει στα όριά του και η κυβέρνηση θα πρέπει να το καταλάβει αυτό και να στηρίξει οικονομικά, αλλά και να λάβει υπόψιν τα ψυχολογικά προβλήματα που έχουν προκληθεί στην κοινωνία.
 
Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες εκδηλώσεων, οι επαγγελματίες χώρων εστίασης - ψυχαγωγίας, οι γυμναστές, οι σχολές χορού κ.λπ. πολλές ομάδες επαγγελματιών που – όπως είπε - αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Για τους επαγγελματίες εκδηλώσεων παρατήρησε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος ουσιαστικά δεν θα λειτουργεί για 8 περίπου μήνες και χρειάζεται αποτελεσματική στήριξη από την κυβέρνηση για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν όταν και εφόσον θα έχουμε ξεπεράσει την πανδημία. Χρειάζεται να κάνουν προγραμματισμό, να προετοιμάσουν τις εκδηλώσεις τις οποίες θα οργανώσουν, πρόσθεσε.
 
«Σε ό,τι μας αφορά θα συνεχίσουμε να διατυπώνουμε αυτές τις απόψεις όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να μας ισοπεδώσει. Και πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση όταν έχεις δίκαιο, δεν σιωπάς, ό,τι και να σου λένε», κατέληξε ο Αντρος Κυπριανού.

 
27783