Κυπριανού: Λειτουργεί με αυταρχισμό και αλαζονεία η Κυβέρνηση

ΓΓ ΑΚΕΛ: Θα ενημερώσει τον ΠτΔ για τη συνάντηση με Τσαβούσογλου
«Λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια με αυταρχισμό και αλαζονεία η οποία έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων»

Δυστυχώς αντί η κυβέρνηση να επιδιώξει την συνεργασία με όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς στα ζητήματα της παιδείας, λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια με αυταρχισμό και αλαζονεία η οποία έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων, είπε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μετά την επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Δαλίου Γ’.

Αυτούσιες οι δηλώσεις:

Το ενδιαφέρον μας για την παιδεία είναι διαχρονικό. Η παιδεία εάν έχει στο σωστό  περιεχόμενο, μπορεί να δημιουργήσει σωστούς ανθρώπους, τις πολύπλευρες προσωπικότητες που θα οδηγήσουν την κοινωνία μπροστά.
Αποφασίσαμε λοιπόν να επισκεφτούμε αυτό το σχολείο όχι τυχαία. Δυστυχώς αντί η κυβέρνηση να επιδιώξει την συνεργασία με όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς στα ζητήματα της παιδεία, λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια με αυταρχισμό και αλαζονεία η οποία έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων.

Έχει καταφέρει η κυβέρνηση Αναστασιάδη να βγάλει στους δρόμους 15 περίπου χιλιάδες εκπαιδευτικούς τον Αύγουστο για να διαδηλώσουν ενάντια στον αλαζονικό  και αυταρχικό  τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα ζητήματα παιδείας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Το δεύτερο σημαντικό πρόβλημα που διαπιστώνουμε τώρα λόγω της πανδημίας είναι το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη προχειρότητα, πολλές αντιφατικές αποφάσεις και αλληλοσυγκρουόμενες, οι οποίες από τη μια  δυσκολεύουν την εκμάθηση και από την άλλη προκαλούν αναστάτωση στα σχολεία. Η έλλειψη τεχνολογικής υποδομής, οι  αντιφατικές αποφάσεις που λαμβάνονται σε ότι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν έρθει τα μονά θρανία τα οποία είχε υποσχεθεί εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα ο Υπουργός ότι θα έφταναν στην Κύπρο, προκαλούν σωρεία προβλημάτων.

Ως ΑΚΕΛ, είχαμε υποβάλει προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων και να πω ότι την ερχόμενη βδομάδα θα δώσουμε στη δημοσιότητα ολοκληρωμένα τις απόψεις μας για τα ζητήματα της παιδείας. Θέλω όμως να σταθώ ιδιαίτερα και σε αυτό το σχολείο, το οποίο γειτνιάζει με τα εργοστάσια ασφάλτου, τα οποία προκαλούν τεράστια προβλήματα και στην υγεία των ίδιων των μαθητών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Δόθηκαν υποσχέσεις από την κυβέρνηση οι οποίες δεν έχουν τηρηθεί. Είναι απαίτηση μας τα εργοστάσια ασφάλτου να μετακινηθούν από την περιοχή. Δεν μπορεί να συνυπάρξει η οικιστική ανάπτυξη με εργοστάσια βαριάς οχληρίας. Έχει υποχρέωση λοιπόν η κυβέρνηση να διαφυλάξει την υγεία των ανθρώπων και από την άλλη βέβαια να τηρήσει τις υποσχέσεις τις οποίες έχει δώσει. Η μετακίνηση πρέπει να γίνει σε περιοχή η οποία θα επιλέγει ειδικά για τέτοιου είδους αναπτύξεις βαριάς οχληρίας και να είναι οπωσδήποτε μακριά από οικιστικές περιοχές..

 
21247